HuaHin.dk

Alt hvad du kan opleve på din ferie i Hua Hin !
Udflugter og Oplevelser i Hua Hin
Udflugter i Hua Hin
Hvad bør man se og opleve i Hua Hin…?
Jo altså, hvis ikke du lige er typen, der ønsker at ligge på stranden hver eneste dag på din ferie, så findes der flere spændende udflugter, du kan tage på i og omkring Hua Hin.
Se også: Lav-sæson og super priser ! - Se hvor billigt hotellet kan bookes

Såfremt du gerne vil ud og opleve den thailandske kultur, historie og lidt af det “ægte Thailand”, ja så er der rigeligt med seværdigheder og oplevelser at hente i Hua Hin og omegn. Herunder ser du en liste med link til de mest populære udflugtsmål og aktiviteter i Hua Hin, ellers kan du også læse mere nederst på denne side..
Santorini Park Cha Am
Hvem kan hjælpe dig med at arrangere en tur..
Hvis du har købt din rejse via et af de etablerede rejsebureauer vil disse ofte have arrangerede ture, som du kan vælge at tage med på. Et rigtigt godt alternativ kan dog være, at prøve en af de mange lokale tourarrangører i Hua Hin, og ser du dig godt for, kan der såmænd sikkert også nogle gange være penge at spare ved helt at booke dine ture selv uden om rejsebureauet.

Måske kan du med fordel bare spørge den lokale tuk-tuk/taxi chauffør om han vil køre dig rundt en dags tid. På den måde får du med stor sandsynlighed en lokalkendt guide, der kender alt til området..

Forum på Facebook..
Hvis du søger inspiration fra en masse andre der allerede har været i Hua Hin, så håber vi at du vil synes om vores side på Facebook, hvor mere end 3000 medlemmer med garanti ligger inde med en masse værdifuld viden, der kan være med til at gøre din ferie i Hua Hin endnu mere fantastisk..
Flydende marked i Bangkok
Rejsetip !
- Start din ferie med et par dages overnatning i Bangkok. På den måde får du mulighed for at opleve de mange spændende udflugtsmuligheder omkring hovedstaden og det nordlige Thailand. Eks. de flydende markeder ! Hvis du venter med at tage på disse ture efter du er ankommet til Hua Hin, så skal du bare bruge ekstra tid på transport.
1. River Kwai
Broen over floden Kwai
Foto: River Kwai, et udflugtsmål fyldt med historie.
Broen over floden Kwai
De flest kender formentlig bedst “Broen over floden Kwai” fra filmen af samme navn, som blev lavet helt tilbage i 1957.

Filmen skildrer en gruppe af engelske krigsfanger tilfangetaget af japanerne under 2. verdenskrig, og de lidelser de var udsat for under tvangsarbejdet i forbindelse med konstruktionen af broen som forbinder Bangkok og Rangoon..

Det anslåes at op imod 13.000 krigsfanger 100.000 civile døde i forbindelse med anlæggelsen af Burma-jernbanen.

Selve broen ligger på et sted kaldet Tha Ma Kham, godt 5 kilometer fra byen Kanchanaburi. Hvis du vil kombinere turen med en enkelt hotelovernatning eller to, så kan du her se nogle af de
mest populære hoteller i Kanchanaburi.

Læs mere om udflugter til River Kwai
her
2. Hvaler og Delfiner
Brydehval med fugle
Ikke langt fra Hua Hin kan du opleve både hvaler og delfiner..
Pink delfiner og Brydehvaler..
Den Thailandske bugt er rig på dyreliv og ud over mange forskellige fiskearter, så lever der både hvaler og delfiner i bugten. Faktisk så findes der ca. 20 forskellige hval- og delfin arter i havene omkring Thailand.

Hvis du vil opleve hhv. hvaler og delfiner under ferien i Hua Hin så kan det lade sig gøre med ganske kort transporttid enten nord eller syd for byen…

» Læs mere
3. Khao Luang grotterne i Phetchaburi
Khao Luang Petchaburi
Khao Luang caves
En anden populær Hua Hin seværdighed ligger i den nærliggende by Phetchaburi, hvor du finder Khao Luang grotterne med de mere end 170 Buddha statuer, hvoraf nogle af dem er ekstremt store.

To huller i "loftet" af hovedgrotten lader sollyset skinne igennem og oplyse grotten hvilket giver mulighed for helt fantastiske billeder for amatørfotografen.

Khao Luang grotterne ligger kun ca. 5 km. nord for Petchaburi bymidte.

>
Læs mere
4. Meaklong “jernbanemarkedet”
Maeklong Railway market
Husk at træde tilbage når toget triller forbi.. Foto: Pixabay
Jernbanemarkedet Maeklong
Det er måske lidt en overdrivelse at kalde jernbanemarkedet Maeklong, decideret livsfarligt, for så længe du holder dig væk fra skinnerne, når toget stille triller forbi, så vil du også være i sikkerhed.

Maeklong togmarked er et helt unikt marked der ligger ca. 1 1/2 times kørsel nord for Hua Hin, og et besøg her vil give dig en ferieoplevelse, du tilnærmelsesvis næppe får ret mange andre steder i verden..

Læs mere »
5. Hua Hin jernbanestation
Jernbane stationen i Hua Hin
Foto: En af Thailands mest kendte bygninger er den kongelige ventepavillion på togstationen i Hua Hin
I Hua Hin city (tæt på Royal Hua Hin golf course) finder du Hua Hins varetegn som regnes for værende en af Thailands absolut smukkeste jernbanestationer med en enestående arkitektur særligt på den kongelige ventepavillion.
6. Ratchapakdi Museum Park
Ratchapakdi museums park
7 enorme bronzestatuer af tidligere Thailandske konger er blevet opsat på et stort område i udkanten af Hua Hin. Statuerne er blevet opført til ære for særligt de generationer af den thailandske kongefamilie som har haft en særlig betydning for landets udvikling, ikke mindst militært.

Ud over de imponerende statuer kan du også opleve et museumsafsnit med infomateriale omkring de pågældende kongers meritter, samt generel information om den thailandske kulturhistorie. For nuværende er den meste information dog skrevet på thai..

>
Læs mere
7. Flydende markeder
Flydende marked i Bangkok
Foto: Det mest autentiske marked finder du på en tur til Bangkok
Efter flere udskydelser og forsinkelser blev det endelig en realitet at Hua Hin i August 2011 kunne åbne dørene til det helt nyopførte Hua Hin Floating Market.

Området ligger lidt uden for byens centrum og
det officielle navn på det nye marked er Sam Phan Nam - Hua Hin flydende marked. Det er det andet projekt fra gruppen af thailandske iværksættere, som byggede Ayuthaya Floating Market i Ayutthaya sidste år.

Det flydende marked i Hua Hin er blevet opbygget i forskellige zoner i en blandet byggestil, eks. svarende til den man kender fra den tidligere Rattanakosin æra og en gågade i Vesten.

Hua Hin har/har haft to flydende markeder men det ser ud til at kun det ene er åbent for tiden. Vi gør opmærksom på at ikke alle finder stedet lige interessant og ej heller tåler sammenligning med “det rigtige” flydende marked ved Bangkok.

Hvis du vil til det “rigtige” flydende marked som ligger ved Bangkok kan dette også nemt arrangeres hos nogle af de mange touroperatører i Hua Hin. Køreturen vil normalt tage ca. 3-4 timer hver vej, hvorfor det måske kan være en ide´ at kombinere turen med en overnatning og besøge flere seværdigheder på samme tur i Bangkok området.
8. Kongepaladset - Klai Kangwong
Kongepaladset i Hua Hin
Sommerpaladset, Klai Kanwong benyttes ofte af den Thailandske kongefamilie.
Foto: Pixabay
Kongefamiliens palads
Kong Rama VII byggede i sin tid paladset Klai Kangwong til brug for sommerbolig på stranden nord for Hua Hin city. Selve Paladset, som blev færdigbygget i 1929, er designet i europæiske stil men med en lille tvist af spansk inspiration.

Den dag idag bliver Klai Kangwong stadig brugt af den kongelige familie, og det siges at familien rent faktisk også foretrækker at opholde sig i Hua Hin. Dette måske på grund af det mere milde klima og vejr end i hovedstaden Bangkok.

Hvis du går en tur på stranden nord for Hua Hin city vil der være en del af stranden som du ikke kan komme ind på da den er privat område for Kongefamilien og vogtes af militæret.

Prøv evt. at lægge mærke til om der ligger krigsskibe for anker ud for kysten. Dette kan ofte være et tegn på at kongefamilien netop er i Hua Hin.

Det smukke palads ligger omgivet af smukke haver og har et spændende muslingeskal-museum. Museet er muligt at besøge på de tider af året hvor paladset ikke bruges af den kongelige familie.

Når der er adgang for offentligheden er det imellem kl. 09.00 morgen og kl. 16.00 eftermiddag, men forhør dig nærmere i byen.
9. Abebjerget - Khao Takiab
Abebjerget Khao Takiab chopstick hill Hua Hin
Abebjerget - Khao Takiab
Syd for Hua Hin ligger "Abebjerget" som med det lille tempel på toppen og dets mange aber er et af Hua Hins mest populære udflugtsmål og noget de fleste SKAL se når de er i Hua Hin.

Bjerget ligger i den sydlige ende af Hua Hins hovedstrand og kan således også nåes til fods, hvis man har lyst til den ca. 7 km lange spadseretur i strandsandet, mod syd.

Bjerget er ca. 250 m højt og på toppen er der et fantastisk udsigtspunkt, ud over Hua Hin Skyline og havet hvor man bla. kan se de nært liggende småøer, Singhto Islands (løve øerne).

På toppen af Khao Takiap er der både en restaurant og et tempel, og for foden af bjerget er der en 20 m flot høj gylden Budhastatue og yderligere et par udmærkede restauranter og barer hvor der evt. kan nydes en kølig drink.

Hold på hat og briller, for aberne på bjerget er frække og benytter enhver mulighed for at skaffe sig lidt underholdning i form af turisternes ejendele eller deres eventuelle medbragte mad. Tag dette seriøst, hvis ikke du vil miste dine ejendele.

Se evt. flere billeder fra Abebjerget på vores Hua Hin fanside på Facebook - kig forbi !
10. Khao Hin Lek Fei udsigtspunkt
Stacks Image 152884
Hua Hins flotteste udsigtspunkt..
På bjerget ca. 2 km fra Hua Hin by ligger udsigtspunktet som kaldes Khao Hin Lek Fai eller som nogen også kalder det, Khao Radar.

Bjerget rejser sig i det smukke landskab lige bag Hua Hins jernbanestation og på toppen af bjerget kan du bla. også se den fine statue af Kong Rama 7. 
Læs mere »
11. Sam Roi Yod National Park
Khao Hin Lek Fei
På trods af at Sam Roi Yod Nationalparken ligger godt 60 km kørsel fra Hua Hin, vælger rigtigt mange af Hua Hins besøgende at tage turen for at få del i denne spændende og meget flotte naturoplevelse.

Parkens navn Sam Roi Yot betyder "300 hundrede bjergtoppe" og refererer til de utallige kalkstensklipper, som findes i parken. 

En af parkens mest populære attraktioner er
Tham Phray Nakhon grotten. Denne grotte ligger dybt nede i jorden med et hul i "loftet" som på den måde tillader lyset at komme ned til en smuk pavillion i "thaistil" som ligger i bunden. Pavillionen er i sin tid bygget af Kong Rama V.

Sam Roi Yod er rig på både fugle- og dyreliv, og er man heldig, så kan man til tider opleve både Gibbonaber, Leguaner og andre eksotiske dyr. Endvidere er der også mere end 300 forskellige fuglearter i området.

Læs mere »
12. Dagstur til Bangkok
Stacks Image 153024
Hovedstaden Bangkok..
Snyd ikke dig selv for et besøg i den pulserende hovedstad under din ferie i Hua Hin. Bangkok ligger kun ca. 250 km. fra Hua Hin og kan således nemt nåes på en dagstur hvis du tager tidligt afsted om morgenen.

Hovedstaden byder på et væld af spændende attraktioner blot for at nævn et par af de største; Kongepaladset Grand Palace, Templet Wat Arun, Den gyldne Buddha i Wat Traimit, Chatuchak weekendmarked, Khaosan Road og mange flere..

Da Bangkok er en meget stor by, som har rigtigt mange spændende seværdigheder, men samtidigt også er nem at fare vild i, så er vores anbefaling helt sikkert, at du booker en tur med lokalguide for at få den bedste oplevelse.
13. Kaeng Krachan National Park
Kaeng Krachan National Park
Den største nationalpark i Thailand..
Tag en tur til Kaeng Krachan som er Thailands største nationalpark hvis du vil have en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Kaeng Krachan ligger ca. 1,5 t. kørsel fra Hua Hin, og er nok det tætteste du kommer på den rigtige jungle, hvis du er på ferie i Hua Hin.

I parken er der mange forskellige ting at opleve såsom vilde elefanter, Gibbon aber, vandfald og spændende grotter. Ligeledes er Kaeng Krachan et af det bedste steder i Thailand for ornitologer og andre fugleinteresserede på udkik efter sjældne arter.

For de mere vovede kan Trekking og Riverrafting også være en mulighed der kan afprøves under et besøg i Kaeng Krachan National Park..

Læs mere »
Wat Huay Mong Khon
Wat Huay Mong Khon
Besøg verdens måske største munkestatue..
Skulpturen som er ca. 12 m. høj og ca. 9 m. bred, forestiller en af de mest berømte buddhistiske munke der har levet i Thailand, Luang Poh Tuad.

Det siges om den berømte munk, at han engang har slået havvand til ferskvand og det menes derfor, at han havde overnaturlige kræfter. Dette er en af grundene til, at han har vundet så mange tilhængere, som er overbevist om at hans hellighed vil hjælpe dem som en slags skytsengel og beskytte dem mod personlig ulykke.

Skulpturen blev bygget i anledning af Hendes kongelige højhed Sirikits fødselsdag (August, 2004).

Hele Wat Huay Mongkhon området er på mere end 100 Rai og der gøres en dyd ud af hele tiden at holde området i aller bedste stand. Ud over at være et “turistmål” for vestlige turister fungerer Wat Huay Mon Khon også som et rekreativt område for de mange lokale besøgende. I den henseende har stedet til formål at bevare det naturlige miljø så meget som muligt.

Rundt omkring på stedet er der placeret skyggefulde pavilloner hvro man kan tage sig en pause på de komfortable bænke som også er op stillet ved næsten hvert eneste hjørne af hele området. Desuden huser Wat Huay Mong Khon også en flot indrettet pavillon, som det siges skulle indeholde levn af Buddhas jordiske rester.

Pavillionen er åben for folk der har lyst til at komme og bede..
Vandfald
Pala-U vandfaldet
Dette er det mest kendte vandfald i Hua Hin. Et vandfald med hele 15 niveauer, som hver især er unikke og skønne på deres helt egen måde. Vær opmærksom på at der i regntiden kan være lukket for adgang på visse niveauer, da vandmængden kan gøre almindelig adgang besværlig.

Pala-U ligger ikke langt fra den burmesiske grænse, cirka 60 km vest for Hua Hin, og ligger i den sydlige ende af
Kaeng Krachan National park, som er Thailands største nationalpark. Hvis ikke du er thailandsk statsborger, skal du betale indgang på omkring 200 Bath.

Ved nationalparken er der ud over vandfaldet bla. også en elefantlejr, som kan være en bedre alternativ end den i Hua Hin, da junglen her er mere ægte.
Vejen til vandfaldet Pala-U er ikke for gangbesværede. Så tager du turen så vær opmærksom på at bære godt fodtøj så du ikke glider eller falder på evt. glatte og løse trædesten.
Havnen i Hua Hin
Hua Hin havn
Før turismen for alvor kom til Hua Hin og blev den alt dominerende indtægtskilde var byen oprindeligt bare en lille søvnig fiskerby, men den dag idag er fiskeriet stadig levegrundlaget for en stor del af byens familier. Under et besøg på havnen kan du således få et udemærket indblik i dagligdagen for den del af thailands befolkning, som er beskæftiget med fiskeri.

På havnen i Hua Hin har du mulighed for at se fiskerne komme ind med deres fangst om morgenen, og efterfølgende se de lokale folk klargøre dagens fangst til byens markeder. Måske du endda får mulighed for at købe de friske fisk, og selv stå for aftensmaden. Alternativt kan du også vælge at nyde din frokost eller aftensmad på en af de mange
fiskerestauranter der ligger ved havnen og som er anlagt på pæle ud i vandet..

En tur på havnen er helt sikkert noget, du bør tage dig tid til under ferien i Hua Hin..
Paladset Maruekhathaiyawan
Teak paladset Mrigadayavan
Dette kongelige sommer- og strandpalads, med det næsten uudtalelige navn Maruekhathaiyawan, ligger nord for Hua Hin og ca. 10 km syd for Cha Am. Paladset er normal åbent for publikum fra kl. 8 morgen til 4 eftermiddag, men vi tilråder dig at forhøre dig lokalt inden du tager turen derud.

Paladset er bygget tilbage i 1920´erne under Kong Rama VI regeringsperiode og blev designet af en italiensk arkitekt. Paladset er således udstyret med et utal af verandaer og svalegange udført i den fineste gyldne teak, som er genbrugt fra det ødelagte palads Hat Chao Samran.
Ø ture ud fra Hua Hin
Island tours
Hvis du har lyst til en lille pause fra Hua Hin og måske gerne vil have lidt mere “bounty” stemning ind over ferien, ja så kan det måske være det er noget for dig at tage en dagstur til en af øerne der ligger i rimelig kørselsafstand fra Hua Hin..

Læs mere »
Mange flere oplevelser her..
Del dit ferietip eller kommentér på Facebook !
Seværdigheder