HuaHin.dk

Alt hvad du kan opleve på din ferie i Hua Hin !
Jernbanemarkedet i Maeklong
Maeklong Railway Market:
Mærk suset af “unik ferieoplevelse” når toget triller forbi dine fødder !
- Og gør et godt køb i de mange boder..
Maeklong Jernbanemarked - en unik og anderledes ferieoplevelse..
Uanset hvor mange gange man har været i Thailand, så kan man næsten ikke andet end at elske de mange traditionelle gademarkeder ? Markeder der bugner af velsmagende frugter, spændende madvarer og diverse andre mere eller mindre eksotiske varer?
Tog, jernbane og turister..
Pas på dine tæer når toget glider langsomt forbi..
Mange markeder i Thailand ligner til forveksling hinanden og hvis du har været vant til at komme i Thailand i mange år, så vil du måske også mene at de fleste markeder er tæt på at være næsten ens, men..
Hvis du er ude efter en noget anderledes oplevelse, så er vi sikre på, at du vil synes om Maeklong Railway Market. Vi godt tør sige det er et af de mest spektakulære markeder i Thailand og hvis ikke du har været der før, så venter der dig, en helt unik ferieoplevelse !
Et Jernbanemarked, hvad er nu det for noget ?
Kort fortalt så er Maeklong jernbanemarked egentligt et traditionelt thailandsk marked, men det er også noget anderledes i og med at der er et marked hvor der løber en jernbaneforbindelse lige midt igennem. Der er altså et tog der passerer flere gange om dagen, tværs igennem markedet, kun få centimeter fra de besøgende. Toget kører så tæt på markedets boder, at der hvor du står, kan du bogstaveligt talt kan røre ved toget, mens det passerer. Du skal altså, forståeligt nok, passe lidt på tæerne i klip-klapperne, hvis du vil kunne tælle til alle ti, når toget er passeret :-)

Jernbanestrækningen som Maeklong ligger på blev anlagt tilbage omkring år 1905 og strækker sig omkring 70 km syd på fra hovedstaden Bangkok til Samut Songkhram.
Boder og handel på markedet
Få minutter efter er det næsten ikke til at se at toget har været forbi..
Vent på klokken og så er det tilbage med varerne..
Nogle få minutter før toget ankommer til Meaklong så lyder advarselsklokken. Klokkens kimen minder de handlende om, at nu er det ved at være tid til at trække persienner og varer tilbage - for nu kommer toget snart ! På samme tid stimler de mange besøgende turister sammen omkring de bedste pladser, for at få et perfekt foto at feriemindet. Vi anbefaler at du komme i godt tid og “holder dig klar”.
Hvornår kommer toget ?
Selve markedet er normalt åbent alle årets dage og hver dag fra kl. ca. 06.00 til 17.30.
Toget kommer forbi Mae Klong 7 dage om ugen og 6 gange om dagen. Fire gange den ene vej og fire gange den anden vej.
Alt efter “forsinkelser” så ligger tiderne nogenlunde (2018) som følger, men vi anbefaler at du tillægger 15-20 min.:

Toget ankommer: Kl. 08.30, 11.10, 14.30 og 17.40
Se video !
Find vej til Maeklong Jernbane marked
Togmarkedet i Maeklong ligger ca. 1,5 til 2 timers kørsel nord for Hua Hin, så hvis ikke denne afstand afskrækker dig, så kan du sagtens vente med at se stedet til når du har været nogle dage i Hua Hin. En anden mulighed er selvfølgelig at besøge togmarkedet lige efter du er landet i Bangkok og tager turen syd på, på vej til Hua Hin. Hvis du vælger Bangkok vejen så ligger markedet ca. 60 km syd for Bangkok (på vejen til Hua Hin). Sig blot til din taxachauffør at du gerne vil besøge stedet, så er han med garanti frisk på at lægge vejen forbi..
Vær opmærksom på at hvis du har planlagt at tage det “normale” tog til Hua Hin, så har du formentligt planlagt at tage toget fra hovedbanegården i Bangkok, kaldet Hualamphong. Men hvis du godt kunne tænke dig at sidde i toget, mens det kører igennem Mae Klong, så skal du altså afsted fra Wongwian Yai Train Station. Du kan også vælge at stå på toget på Talat Phlu Train Station, den ligger omkring 1-2 km. fra Wongwian Yai stationen.

Obs ! toget går ikke videre direkte fra Maeklong til Hua Hin, så herfra vil du skulle videre med taxi, med mindre du vil gøre flere andre stop og togskift på vejen.

Af andre seværdigheder i nærheden finder du bla. et af Thailands mest unikke templer nemlig “templet i træet” Wat Bang Kung som også ligger i Samut Songkhram provinsen. Spørg evt. din taxichauffør om i kan lægge vejen forbi og se det også :-)
Booking.com
Maeklong Railway Market