HuaHin.dk

Alt om rejser til Hua Hin !
kaen-krachan-national-park
Kaeng Krachan National Park
Kaeng Krachan National Park
Kaeng Krachan Nationalpark er den største af sin slags i Thailand og er vel nok også det tætteste man kommer på en rigtig jungle eller regnskov, hvis man holder ferie i Hua Hin. Kaeng Krachan ligger kun ca. 1,5 t. kørsel nord-vest for Hua Hin og strækker sig på et kæmpe areal ud over de to provinser, Prachuab Khirikhan og Phetchaburi.
Området fik status af nationalpark tilbage i 1981 og anses idag som værende et af de vigtigste skovområder i Thailand for bevarelse af plante- og dyreliv, og nyder godt af den thailandske konges engagement.

Med status af nationalpark er Kaeng Krachan naturligvis fredet område, men kan dog alligevel besøges af turister, der gerne vil opleve den enestående naturoplevelse på dette næsten 3000 m2 km store område. Kaeng Krachan tiltrækker hvert år rigtigt mange turister som kommer dertil af forskellige årsager, eks. for at opleve det spændende dyre- og planteliv, tage på trekking i junglen, se vandfald eller måske endda river-rafte ned af en af floderne der løber i området..
Kaeng Krachan National Park
Hvornår er det bedst at besøge parken ?
Kaeng Krachan National Park kan besøges hele året rundt, men de fleste turister vil nok foretrække at besøge stedet i månederne fra november til februar, hvor det er mest køligt og tørt.
Du skal være opmærksom på, at hvis du er på ferie i Hua Hin i regntiden, omkring juli-oktober, så vil der højst sandsynligt være områder i parken som af sikkerhedshensyn er spærret af for besøgende. Årsagen til dette er at floderne der løber igennem Phranburi og Phetchaburi netop tager sit udspring i Kaeng Krachan National Park og de vandmængder der slippes fri i regntiden kan til tider være enorme med større eller mindre oversvømmelser til følge.

Kaeng Kranchan ligger på den østlige side af Tenasserim bjergkæden, som også grænser op til nabolandet Burma og ca. halvdelen af alt nedbør som falder i parken løber ud i Phetchaburi floden og videre til Kaeng Krachan dæmningen og Phetchaburi by. Resten flyder ud i Phranburi dæmningen og videre til Phranburi by..

En spektakulær naturoplevelse..
Hvis du tager turen fra Hua Hin til til Kaeng Krachan, så vil du med stor sandsynlighed blive transporteret igennem spektakulære landskaber med mango-, papaya- og annanasplantager.
Når du ankommer vil de fleste tours tager sit udgangspunkt ved Nationalparkens hovedkvarter, som ligger ved det 47 km2 store Phetchaburi-vandreservoir.

At komme rundt inde i parken kan være svært, da terrænet er meget bjergrigt. Der er kun to reelle veje igennem selve parken, som kan bruges til transport i bil. Resten er trekking-stier.
Den ene vej er den der fører til Pala-U vandfaldet, og den anden er den der starter omkring 20 km fra hovedkvarteret og strækker sig godt 35 km mod vest længere ind i hjertet af parken.

Oplevelser i parken..Dyre- og plantelivet
Inde i selve parken kan man opleve det mest fantastiske dyreliv. Du kan se huler og kalkstensgrotter, et vandreservoir, adskillige vandfald, bjerge og ja, hvis man er heldig, måske endda støde på vilde elefanter, der vandrer rundt i den grønne jungleskov.
Der er registreret over 400 forskellige fuglearter og ca. 60 pattedyrsracer indenfor Kaeng Krachans grænser. Elefanter, tigre, bjørne, leoparder, vildsvin, tapirer og gibbonaber er blandt de spændende pattedyr du kan være heldig/uheldig at støde på og af fuglearter kan du også være heldig at se både ørne, påfugle..
Frygt ikke de vilde dyr, for alle ture ind i området vil være med lokale erfarne guider..

Junglen
Junglen i Kaeng Krachan er med hensyn til beplantning of træer ganske varieret og der er således mange forskellige sorter såsom ahorn- og egetræer, kokos-palmer og teaktræer og diverse frugttræer.
Som i en “rigtig” jungle vil du mange steder opleve at træerne er viklet ind i lianer, så hvis der er en lille Tarzan gemt i dig, så kan du måske leve drømmen ud i Kaeng Krachan.
Thor Tip vandfaldet i Kaeng Krachan
Attraktioner i Kaeng Krachan
Da Kaeng Krachan National Park, som før nævnt, dækker et kæmpemæssigt område, er der naturligvis rigtigt mange spændende ting at opleve her. Herunder har vi listet en del at de attraktioner som vi vurderer er de mest spændende. Vær opmærksom på at mange af stederne kun er for ikke gangbesværede..

Ban Krang Campsite - det måske bedste sted at overnatte i parken, hvis du vil tæt på det vilde dyreliv herunder vilde elefanter, leoparder og aber..

Phonon Thung Campsite - ligger omkring 50 km fra hovedkvarteret og 950 m over havets overflade og er et af de bedste udgangspunkter for at opleve sjældne fuglearter, ørne mv.
Der kan lejes både telt og sovepose på stedet hvor der også er en restaurant og et informationsbureau.

Khao Phanoen Thunk Peak
Det højeste udsigtspunkt i Kaeng Krachan ligger 1200 m. over havets overflade. Fantastisk udsigt der kan opleves efter kun 8 km. trekking fra Phanoen Thung Camp. Det er herfra man om morgenen kan opleve det fantastiske syn når tågedisen breder sig ud over området og de små klippetoppe bryder overfladen.

Pala U vandfaldet
Vandfald i 16 niveauer hvor du kan svømme i de forskellige bassiner. En af de mest populære attraktioner i Hua Hin området. Læs mere »

Thor Tip vandfaldet (foto øverst)
Dette vandfald som falder i 9 niveauer og tilløber Phetchaburi floden, er helt sikkert stor oplevelse for de der vil gøre sig besværet og begive sig de godt 55 km ind i junglen fra hovedkvarteret.
Læs mere »

Chollanat vandfaldet
Ligger tæt på Pala-U vandfaldet. Det højeste vandfald i området med et fald på 150-200 m.

Kaeng Krachan dæmningen
Ligger ca. 5 km fra hovedkvarteret. Der er et udsigtpunkt på toppen af dæmningen og der kan prøves forskellige vandsportsaktiviteter i reservoiret.

Hua Chan underjordisk grotte
Ligger omkring 2 km øst for Ban Krang campingsite og består af to store grotter og nogle mindre huler der går omkring 60-70 meter under jorden.

Wiman grotten
Den måske mest spændende grotte i Kaeng Krachan med flotte stalakit formationer der hænger ned fra loftet. Arkæologiske udgravninger i grotten har fundet bevis på at den har været brugt af forhistoriske stammer..

Læs mere om de mange grottter og vandfald nær Hua Hin »
Book din tur til Kaeng Krachan og Pala-U vandfaldet her !
Jungle trekking i Krachan National Park
Trekking
De fleste der besøger Kaeng Krachan vælger at slappe af ved området omkring hovedkvarteret måske i kombination med en sejltur på reservoiret. For de mere eventyrlystne kan der også indhentes tilladelse til og bookes trekkingture i hovedkvarteret. Lokale guider er et krav for at bevæge sig ind i området til fods ! Bemærk også, at trekking normalt ikke er muligt i regntiden, når stierne er glatte og farlige og vejene kan være decideret ufremkommelige.

River Rafting
Hvis du godt kunne tænke dig at prøve Riverrafting så er der et par operatører der arrangerer ture der går ind i Kaeng Krachan. Typisk er det sådan at en raftingtur tager omkring 5-6 timer i alt og starter ca. 3 timers kørsel fra parken. På turen ind mod parken vil der på nogle af turene også være stop hos en Karen-stamme.
Kontakt evt. Rabiang Rim Nam Tour på tlf. 0 3241 0695 hvis du vil booke en tur på forhånd. Ellers er de fleste hoteller eller guiderne i området med garanti behjælpelige med at arrangere en tur for dig..

Overnatning
Der er som sådan ikke nogen hoteller i selve parken, men der er mulighed for at leje et telt ved “hovedkvarteret”, som ligger ved indgangen til parken. Her skal du dog være opmærksom på at der ikke er det helt store at opleve..
Hvis du vil helt tæt på det vilde plante- og dyreliv så er alternativet overnatning i telt på et af de andre campingområder, Ban Krang eller Phanoen Thung, som begge ligger inde i selve parken.
En anden mulighed er at booke et hotelværelse i Kaeng Krachan by som ligger ca. 5 km. fra parken..

Hvis du leder efter hoteller på en af de mange søgemaskiner som eks. Hotels.com så prøv evt. at søge på hhv. Rim Kaeng Resort eller Kaengkrachan Boat House Paradise Resort som begge hører til blandt de meste populære overnatningssteder i området.

Priser for adgang til parken
Hvis du selv sørger for transport til nationalparken så er priserne (2016) således;

Voksne 300 THB
Børn 200 THB

Se også: Andre gode seværdigheder i Hua Hin..
Har du været i Kaeng Krachan og en god rejseoplevelse ? Tip HuaHin.dk !
Vi vil elske at høre fra dig hvis du har tip til gode oplevelser i Kaeng Krachan National Park eller generelle forbedringer til informationen på denne side..
E-mail [email protected] l Facebook www.facebook.com/huahin.dk
Kaeng Krachan National Park

Din annonce her på HuaHin.dk ?