HuaHin.dk

Alt om de bedste strande i Hua Hin..
Hua Hin Thailand stranden

Strande i Hua Hin

Stacks Image 152857
Hovedstranden i Hua Hin er mere end 10 km lang og strækker sig hele vejen fra Hua Hin city videre mod syd til “Abebjerget” og området kaldet Khao Takiab.

Strandens størrelse gør at det altid er muligt at finde et roligt og fredfyldt sted at nyde solen og det fantastiske dejlige hav i den thailandske bugt.

Langs med stranden er der rig mulighed for at benytte sig af de mange familievenlige aktiviteter såsom ponyridning, surfing og sejlads på bananbåd. Eller hvad med en times dejlig massage direkte på stranden ?
Hua Hin Sol og Strand
Aktiviteter på stranden
Hua Hin er et af Thailands bedste og mest populære steder for kitesurfing og du vil således ofte i de sene eftermiddagstimer se mange kitesurfere i vandet ud for stranden i Hua Hin city.

Et særegent syn er det at betragte de mange kitesurfere der som oftest benytter den sydlige del af stranden og således aldrig kommer i kontakt med de almindelige badende turister.

Stranden i Hua Hin er en rigtig dejlig sandstrand og de fleste steder meget børnevenlig med mulighed for at soppe i vandet flere meter ud fra kysten.

De fleste steder langs stranden er det muligt at leje strandstole og parasoller, samt købe mad og drikke i restauranter og mindre boder.
God strand i hua hin
Er der stadig strandstole og solsenge i Hua Hin?
Dette er et spørgsmål som ofte bliver stillet til os og svaret er kort og godt JA !

Du kan tage det helt roligt! det er ikke forbudt at opstille strand- og solsenge i Hua Hin og der er stadig begge dele OG parasoller på stranden i Hua Hin. Undtaget er dog om onsdagen hvor stranden skal "hvile"...som militæret har bestemt det. 

Du kan dog stadig uden problemer ligge på stranden og gå i vandet om onsdagen, men dagen er altså beregnet til fred og ro og måske lidt oprydning på stranden.
Bedste strand i Hua Hin City
Militæret har opsat forholdvis strikse regler for, hvem der må sælge og udleje hvad på selv stranden og hvor langt ud stole og parasoller må sættes. Dermed også sagt at de "forretningsdrivende" nu skal have en autorisation for at drive virksomhed på stranden.

Hvis du eks. tager til Phuket og Pattaya, så er der visse strækninger på stranden, hvor det er helt forbudt at opsætte strandstole. Endnu ser det ikke ud til at være tilfældet i Hua Hin, om end der måske godt kan være strækninger hvor der ganske enkelt bare ikke er uddelt nogen autorisationer.
Stacks Image 152887
Den bedste strand til børn ?
Efter vores mening så er den bedste strand til børn, stranden der ligger umiddelbart på nordsiden af Abebjerget.

Pga. Abebjergets naturlige afskærmning mod en del af det åbne hav, er det som oftest her du vil opleve at bølgerne er mindst. Derfor er det således også sådan at man normalt skal ret langt ud i vandet før det bliver rigtigt dybt.

En lille bonus til oplevelsen på denne del er stranden er, at aberne på Abebjerget fra tid til anden kommer helt ned på klipperne ud til vandet for at bade og se om der måske skulle være føde at finde..

1. HUA HIN CITY STRAND

Den mest benyttede og mest "turistede" strand i Hua Hin, er stranden der ligger i hjertet af Hua Hin city, ganske nær de store populære luksushoteller Sofitel Central Hotel og Hilton, hvis poolområde ligger med trappe lige ned til stranden. Det siges faktisk at bynavnet Hua Hin, som betyder "Sten hoved", kommer sig af de klippeformationer, som ses i vandet ud for Sofitel Hotel.
Stacks Image 152933
Foto: Stranden i Hua Hin bymidte.
Den bedste strand i Hua Hin..måske !
Vandet ved stranden i byen er som oftest ganske roligt og sandet er altid dejligt blødt. Mange turister glæder sig naturligvis over at være tæt på de mange restauranter og shoppingmuligheder som er lige i nærheden.
Ved nedgangen til stranden som ligger i gaden ved Sofitel hotellet er der forholdsvis tætpakket med liggestole og parasoller, men går du blot ca. 100 m. længere hen af stranden, så vil det være ret nemt at finde et forholdsvis stille og roligt sted at ligge..

Hvis du gerne vil bo helt ned til denne dejlige strand, og samtidigt være helt i centrum af byen, så kan Hilton være det helt perfekte valg, da hotellet har have og swimmingpool lige ned til stranden.

2. KHAO TAKIAB BEACH

Takiab Beach ligger ca. 7 km syd for "hoved stranden" inde i byen og på den sydlige side af Khao Takiap "Abebjerget".
Khao Takiab beach
Foto: Den populære strand Takiab Beach.
Set i forhold til stranden inden i byen, er her meget mere roligt og stranden er noget bredere, med rigeligt plads til at boltre sig for både børn og voksne.

Vandet på Takiab Beach er dog ikke altid helt så roligt, som det f.eks. er inde i byen, men på Takiab Beach har du både mulighed for at ride på ponyer/heste og leje vandscooter, ligesom det også er muligt at blive trukket i banan efter en speedbåd.

Kommer du inde fra byen så bed evt. din taxichauffør om at sætte dig af ved hotel Blue Wave. Her finder du mange strandsenge med parasoller og flere små spisesteder på stranden. Hvad angår mad og drikkelse er her lidt lavere priser end på stranden i bymidten og leje af en strandseng ligger på omkring 100 THB om dagen.

Ca. 500 m fra Blue Wave hotellet, der som tidligere nævnt ligger lige på sydsiden af “
Abebjerget", ligger en af Hua Hins nyeste golfbaner, nemlig Seapine Golf Course.

Seapine Golf Course (eller Royal Thai Army Sports Center, som stedet også kaldes) ligger på tidligere militært område og særligt kendetegnende for banen er at op til flere af de 18 huller ligger helt ud til stranden.

Måske en dag skal bruges på en kombination af sol, strand og golf ?
Takiab Beach Hotel

Der ligger adskillige fine hoteller i området ved Takiab Beach og der kommer hele tide nye til efterhånden som byggeriet færdiggøres på de mange byggepladser i området.

Mange af hotellerne ligger ved vejen lidt inde i landet men der er også et par stykker som vi anbefaler der ligger helt ned til vandet.

3. SUASON BEACH

Suanson - Seapine Beach
Foto: Den fredfyldte Suason strand.
Denne strand ligger ca. 15 min. kørsel syd for Hua Hin city, og dermed ligger den lidt sydligere end Khao Takiab Beach. Ja, egentlig kan man faktiske sige at Suason Beach blot er en forlængelse af Takiab Beach.

Karakteristisk for Suason strand er de store skyggefulde pinjetræer, som giver skygge på stranden og de forskellige små udendørs serveringssteder. 

Et besøg på Suanson Beach betyder normalt også mere fred for andre turister, da stranden særligt er meget populær blandt lokalbefolkningen og netop ikke besøges af ret mange turister.

Vandet i havet ud for Suason vil ofte opleves, som en del klarere end på stranden tættere ved Abebjerget.

Der skylles ej heller knap så mange muslingeskaller mv. op på stranden, som ellers i nogen udstrækning sker i de måneder af året hvor bølger og vind er kraftigst.

4. HAD SAI NOI BEACH

Had Sai Noi beach syd for Hua Hin
Had Sai Noi Beach ligger syd for Hua Hin..
Sai Noi beach
Tag en dagstur til den lille strand Had Sai Noi Beach, hvis du gerne vil have fred og ro. Stranden synes endnu rimeligt uopdaget, i hvert fald for de turister som ikke har været i Hua Hin tidligere. Had Sai Noi kan derfor godt betegnes som lidt af en "hemmelighed" for de mere Hua Hin erfarne..

Sai Noi Beach ligger ved Khao Tao ca. 15 km syd for Hua Hin city. Khao Tao er en lille landsby for foden af et bjerg med tempel og buddhastatue på toppen.

På sydsiden af bjerget Khao Tao ligger den lille strand Sai Noi Beach. Stranden er mindre end 1 km lang og vandet bliver rimeligt hurtigt dybt, så her er særligt godt at svømme for voksne. Rejsende med børn bør være påpasselige, da der fra tid til anden, godt kan være rimeligt store bølger i vandet.

Ved stranden er der et par mindre strandrestauranter, som ud over mad og drikke også tilbyder udlejning af strandstole og parasoller, og tilbyder på thaimassage i nærtliggende lokaliteter. Der er også mulighed for at få thaimassage helt nede på stranden, ligesom de allestedsværende strandsælgere også arbejder på Sai Noi Beach. Dog i mindre udstrækning end i selve Hua Hin.

Se video fra Sai Noi her:

5. CHA-AM STRAND

Hua Hin Strand city af Hua Hin
Cha Am
Denne dejligt autentiske by Cha-Am med dens dejlige strand, ligger ca. 20 km nord for Hua Hin.
Stranden i Cha Am er det helt rette sted at være for dem der elsker diverse former for vandsport som f.eks. vandski, surfing, bananbåde og vandscootere. En tur på cykel eller hest langs den 6 km lange strand, kan også være en oplevelsesrig aktivitet i Cha-am.

For mange er Cha-Am et “must-go” på deres ferie i Hua Hin og nogle beskriver byen som Hua Hin i gamle dage..

Hvad med at tage en
overnatning i Cha-am og se lidt nærmere på byen ?

6. KHAO KALOK

Stacks Image 104
Khao Kalok
Denne strand ligger lidt længere, ca. 40 km fra Hua Hin..
Denne fredfyldte og smukke strand har flere restauranter og et særligt bjerg med et hul igennem. Stranden har fået sit navn fra netop dette bjerg “Skull Mountain", som oversat til dansk betyder "kranie-bjerget".
Khao Kalok stranden kan til tider blive temmelig overfyldt af lokalbefolkningen, specielt i weekender og ferier, men ellers er her ganske roligt.
Thaao Ko Sa strand
Området omkring Kalok Beach er pt. under løbende udvikling og en række ferieboligområder er i de senere år begyndt at dukke op med hastig fart. Dette vil i fremtiden uden tvivl tiltrække flere og flere butikker, restauranter og turister til området. Der er idag nogle meget små restauranter på stranden, hvor du kan spise alle former for fisk og skaldyr til lokale priser.

7. AO MANAO BEACH

Ao Manao beach
Ao Manao
Ao Manao ligger godt nok ca. 1-1,5 times kørsel fra Hua Hin men hvilken fantastisk oplevelse det dog er. Stranden som er ca. 2 km lang ligger i en mindre bugt med klippeformationer og bjerge ude i vandet.

Havet bliver langsomt dybt ved Ao Manao og vandet er dejligt azurblåt uden dog at være decideret krystalklart. Grundet bjergene, som ligger i havet ud fra kysten, er det vores oplevelse at der normalt ikke er de store bølger ved stranden.

Ud over den dejlige strand byder Ao Manao også på andre oplevelser så som en 9 hullers golfbane og et møde med aber ved et nærliggende bjerg. Et hotelværelse ved Ao Manao fåes fra ca. 900 THB.

Herunder kan du se en video fra den dejlige strand..
Har du besøgt andre dejlige strande som ikke er beskrevet på denne side, så vil vi elske at høre fra dig » skriv til os !

Læs også » Hvis du er til krystalklart vand og boutystemning så kombiner Hua Hin med en øtur..
Turister på Stranden i Hua Hin
Foto: Altid dejlig stemning ved stranden i Hua Hin city.

Din annonce her på HuaHin.dk ?