HuaHin.dk

Transport fra Bangkok til Hua Hin !
Transport HUa Hin Bangkok

TRANSPORT TIL HUA HIN

Undgå stress og jag, når du kender transportmulighederne i Hua Hin..

Tag det bare helt roligt ! Når først du er landet med flyet i Bangkok så er det nemlig ingen sag at komme videre fra Bangkok til Hua Hin, for der er flere forskellige transportmuligheder uanset hvilket tidspunkt på døgnet eller ugen du lander i lufthavnen.
BOOK TAXI HER
Hvis du gerne vil være helt sikker på at der er en taxi klar til dig når du lander i Bangkok så book din transport her.
I samarbejde med HuaHin.dk
Når du lander i lufthavnen
Bangkok lufthavn er en lufthavn af international og vestlig standard, fuldt på højde med både Billund og Kastrup. Den er nem at finde rundt i og skulle du få brug for de, så spørger du bare de smilende, venlige thaier om råd og vejledning.

Normalpris alm. taxi 8 (1-3 personer): 300-500 kr.
Normalpris minibus (op til 8-9 personer): 600-700 kr.
Se aktuel dagspris

Hvis du ikke vil
booke taxi hjemmefra så er det aldrig noget problem at hyre en chauffør i lufthavnen uanset om du rejser alene eller i gruppe. Bangkok lufthavn løber aldrig tør for ledige taxier !

Se også: Lav-sæson og super priser ! - Se hvor billigt hotellet kan bookes

Turen på de ca. 250 km fra lufthavnen til Hua Hin kan gøres på flere forskellige måder. Det hele afhænger af hvilket tidspunkt på døgnet du skal rejse på, hvilken komfort du foretrækker og i sidste ende hvor billigt du ønsker det skal være.

I store træk er der
tre måder at rejse på; Tog, bus eller med taxi og vi vil beskrive hver enkelt måde særskilt i nedenstående afsnit..

Har du tips eller kommentarer til transportmuligheder til og fra Hua Hin så skriv gerne til os - eller "synes godt om" vores fanside på Facebook, hvor du også kan finde mere information..

Taxi & Minibus
Taxi/Minibus
Taxi fra Hua Hin
Det er relativt nemt at praje en taxa i Hua Hin midtby, da der på nærmest hvert et gadehjørne holder mere eller mindre autoriserede taxachauffører, der forsøger at henlede din opmærksomhed på netop deres vogn.

Husk at aftale prisen før du sætter dig ind i vognen, så du undgår misforståelser om prisen efter du er kørt til den ønskede destination.

Umiddelbart er det ikke nemt at finde en hyrevogn i byen der kører med taxameter tilsluttet og tændt, hvilket gør at du ofte kommer til at betale lidt mere for kørslen end det ellers ville være tilfældet.

Det at prutte om prisen er helt normalt, men i de senere år er det som om at taxichaufførerne er blevet dygtige til at tale sammen og derfor er det ofte ret svært at få ændret ved prisen. Lykkes det, er det typisk kun en 5-10 kr. at vinde ved dette..

Hvis du skal fra
Bangkok til Hua Hin er der i lufthavnen mange taxaselskaber at vælge imellem, og det er derfor ikke noget problem at finde en transportmulighed kort efter ankomst.

Vi foretrækker selv at turen og prisen er aftalt inden vi lander i Bangkok og booker vores lokal-chauffør
her på GetYourGuide.

Når du skal retur til lufthavnen fra Hua Hin, så husk at afsætte god tid til turen. Da trafikken i Bangkok ofte er ret uberegnelig, bør du sikre dig mod stress og jag og sørge for at afsætte et par timer ekstra til uforudsete hændelser som motorstop, punkteringer eller blot heftig trafik.

Det er trods alt lidt sjovere at sidde i en cafe i lufthavnen og vente på flyet, frem for at sidde med sved på panden i en trafikprop i en af Bangkoks smog-plagede gader.

Alle hoteller i Hua Hin vil være mere end villige til at hjælpe dig med en taxi til Bangkok, og uanset hvor mange i rejser samme vil der med lethed kunne findes en taxi eller minibus med airconditioning der kan rumme både jer og jeres kufferter, og gøre turen behagelig.

Pris
: 2000-3000 Baht. (400-500 dkr)
Sted: Du kan ikke undgå at se dem i lufthavnen.
Rejsetid: Trafik afhængig, men ca. 3 timer.
Fordel: Direkte til hotel.
Ulempe: Dyrere end andre muligheder.
OBS: Trafikken ind mod Bangkok kan til tider være meget heftig så husk at tage afsted i GOD tid.
Bus
Hua Hin to Bangkok
Bus fra Bangkok til Hua Hin
En af de mest populære måder at komme fra Bangkok til Hua Hin på er nok at tage turen med luksusbussen, som afgår direkte fra den internationale lufthavn
Subarnabhumi, som ligger godt 30 kilometer øst for Bangkok city.

Det er i denne lufthavn at stort set alle de store internationale flyselskaber lander med deres fly. I den gamle lufthavn
Don Mueang lander primært de lokale flyselskaber med deres indenrigsfly.

Du kan altid se på din billet, hvor du lander, ved at kigge på lufthavnkoden, som hedder BKK for Subarnabhumi og DMK for Don Mueang. I 99/100 tilfælde vil fly der afgår fra Danmark (hvad enten det er fra Billund eller Kastrup) lande i Subarnabhumi lufthavn.

Bussen til Hua Hin går direkte fra lufthavnen, og du finder bookningsdisken “Pattaya-Hua Hin” nær Gate nr. 8 på Level 1.
Der er tale om luksusbusser med airconditioning og fine lædersæder, så det er en ret så behagelig rejseform.
Luksus bus
Vær opmærksom på at busserne afgår ca. hver anden time i tidsrummet fra kl. 07.30 morgen til 19.30 aften.

Dvs. for at kunne benytte sig af denne busservice skal dit fly altså lande inden for dette tidsrum.

Hvis dit fly lander om natten i Bangkok er du altså nødsaget til enten at vælge tog, taxi eller minibus for at komme til Hua Hin.

(Hvis du vil af i byen Cha-am som ligger nord for Hua Hin så stopper bussen også her. Nærmere bestemt foran Bangkok Bank)

Vær obs på at Hua Hin busstation ligger lidt uden for city, tæt på lufthavnen, så hvis dit hotel ligger her eller syd for byen så skal du videre med Taxi eller Tuk Tuk.

» Se hoteller tæt på Hua Hin busstation her
Pris: Ca. 60 kr. pr. person. (270 thailandske baht)
Sted: Lufthavnen, Gate nr. 8 på Level 1
Rejsetid: Ca. 3-4 timer
Fordel: Det er relativt billigt og du er tryg i selskab med andre turister der også skal til Hua Hin. Airconditioning og god komfort i dejlige sædder.
Ulempe: Går ikke direkte til dit hotel. Afgang fra lufthavn kun om dagen og tidlig aften.

Obs! vær opmærksom på at afgangstider m.v. kan flytte sig fra sæson til sæson, så et godt råd vil være løbende at holde sig opdateret på de enkelte transportfirmaers hjemmesiden inden du tager beslutning om hvordan du vil til- og fra Hua Hin.

Du kan læse mere om at rejse med bus på
denne side.
Tog
Hua Lamphong station
Tog Bangkok - Hua Hin
At rejse med toget kan være en både billig og oplevelsesrig transportmulighed, for dem der gerne vil se lidt mere af det thailandske landskab.

I hvert fald hvis man gerne vil opleve lidt mere, end det man får mulighed for, hvis man vælger at tage turen med Taxa/Minibus eller via bus. Netop pga. den særegne oplevelse vælger en del turister, der besøger Hua Hin, at tage toget til og fra hovedstaden.

Som sagt nok mest for oplevelsens skyld, snarere end det bekvemme heri.

Den statslige jernbane i Thailand går hele vejen fra hovedstaden Bangkok ned til provinserne i syd og således også igennem Hua Hin.

Toget gør holdt på den
lille banegård direkte i Hua Hin city, hvor det er meget nemt at komme videre med taxa eller Tuk Tuk til dit hotel, ligegyldigt hvor det måtte ligge i Hua Hin.

Brugere på vores Facebookside har beskrevet togturen således:

“Super dejlig oplevelse. Sørg for at køre på 2. klasses nattog. Det er så hyggeligt når der bliver redt op efter aftensmaden. Her kan man nyde turen i sin egen lille private kupé. Jeg har gjort det to gange med mand og børn. Dejligt at opleve de lokale komme ind med drikkevarer og mad de sælger når toget holder stille”

“Det kan bestemt anbefales ! men regn med store forsinkelser - ofte op til flere timer. Der er 1. klasses tog med aircondition, men det er sjovere at tage lokaltoget på 2. klasse. Så oplever man Thailand!”

Pris: Fra 10-80 kr. pr. person. Børn 0-3 år gratis. Børn 4-11 år 1/2 pris.
Sted: Toget afgår fra Hua Lamphong banegården i Bangkok. Ankommer i på banegården i Hua Hin City.
Rejsetid: 3,5 til 5 timer
Fordel: Det er billigt, du oplever det thailandske landskab. Du kommer tæt på de lokale.
Ulempe: Det tager længere tid end andre transportmuligheder og der er ingen aircon på de billige klasser.
Tip: Tag toget for oplevelsens skyld, men gør det ikke hvis du har en stram tidsplan eller et fly du skal nå..

Du kan læse mere om at rejse med tog på
denne side.
Tog plan
Transport når du er i Hua Hin..
Tuk Tuk Hua Hin city
For at komme omkring i Hua Hin og omegn er der flere forskellige muligheder, alt afhængig af hvor du vil hen og hvad du ønsker at foretage dig. Herunder vil vi beskrive de mest almindelige former for transport..

Songthaews - “lokalbusserne”
Songthaew betyder egentlig noget der minder om “to rækker” og det er netop meget beskrivende for dette transportmiddel som bedst kan beskrives som en pickuptruck med tag over hvor der på ladet kan sidde passagerer på to rækker i hver deres side. Songthaews er den billigste form for transport du kan få i Hua Hin, og du slipper for at prutte om prisen for den er fast. Bilerne kører på faste ruter rundt i Hua Hin og du trykker på en knap i loftet når du gerne vil stå af…husk at spørge til ruten inden du hopper på så du ikke risikerer at køre et forkert sted hen.

Bilerne kan kendes på farven:
De grønne: kører ruten fra Khao Takiab til City
De hvide med røde striber: kører rute rundt i city
De hvide: kører ruten omkring jernbanestationen, Market Village, Det flydende marked og Wat Huay Mongkol.

Pris: ca. 10-20 baht for en tur fra bymidten og 5-10 km ud fra centrum eks. Khao Takiab.
Priser Taxi Hua Hin
Leje af motorcykel eller scooter
En af de mest populære måder er leje af motorcykel eller scooter, som normalt kan lejes fra ca. 200-300 Baht om dagen, men vær forsigtig.

Hvis du bliver involveret i en ulykke, må du forvente at blive holdt ansvarlig, måske også selv om du det ikke nødvendigvis direkte var din skyld. Thaierne har et fantastisk sammenhold, som også gælder i den slags situationer.

Tjek altid om du har dine forsikringer i orden hjemmefra, hvad angår både materiel- og personskade. Tjek også grundig om køretøjet er helt iorden og at dette ikke er beskadiget, inden du tager det i brug (og tag gerne foto/video dokumentation med din smartphone).

Husk også at bruge styrthjelm, for det foreskriver loven og de mest alvorlige ulykker med motorcykel er ofte forbundet med hovedskader. Det er ikke altid at thaierne overholder de mest almindelige færdselsregler, så pas godt på dig selv.

I Hua Hin city er der mange steder hvor der kan lejes motorcykel eller scooter og dit hotel kan garanteret også hjælpe med at arrangere dette. Vær opmærksom på, at du ofte vil skulle bruge dit pas som depositum eller sikkerhed.

Bor du på hotel, så kan det være en god idé at leje køretøj igennem dem eller de partnere de bruger. De fleste større hoteller vil formentlig næppe sætte deres gode ry og rygte over styr, ved ikke at bruge en pålidelig samarbejdspartner.


Billeje

Leje af bil er også en mulighed, og nærliggende hvis du ønsker at drage lidt længere væk fra Hua Hin. I bymidten er der flere forskellige biludlejningsfirmaer bla. Avis, som har kontorer i byen ved Sofitel hotellet, og i nærheden af Hilton.

Derudover er der også mange lokale biludlejningsselskaber som ofte tilbyder lidt lavere priser. Thaierne er i almindelighed et meget roligt og ydmygt folkefærd men når en Thai sætter sig ind i en bil går der ofte en djævel op i dem, og det ellers ret så rolige væsen bliver ofte sat lidt til side. Huske derfor at køre defensivt og giv ekstra plads til ethvert køretøj der er større end dig.

Rick-Shaws
God kondi og stærke fødder er ofte rigeligt for at komme rundt i Hua Hin, enten ved selv at gå rundt eller ved at leje en af de mange "rickshaws" som tilbyder kørsel i bymidten.

De er ikke fordi der er så mange af dem men dem der er findes normalt ved Hua Hins togstation. De synes altid at blive kørt af hvad der ser ud som værende skrøbelige gamle mænd.

Når du kører, vil du dog indse at disse gutter bestemt ikke er skrøbelige. De er måske utroligt tynde, men meget meget stærke, efter mange års turisttransport rundt omkring i Hua Hin.

En tur med Rickshaw koster typisk ca. 40-50 Baht. (plus lidt ekstra) hvis man skal have ekstra bagage med.

Tuk Tuk
Som overalt, i det øvrige Thailand, er der naturligvis også et af landets velkendte kendetegn nemlig TukTuk´en eller TukTuk som det bare kaldes.

Da mange af Hua Hins gader er ret smalle giver TukTuk´en dig mulighed for at komme ret hurtigt rundt i byen og ofte også på steder hvor almindelige taxier ikke har mulighed for at komme ind.

En tur med TukTuk ligger ofte på ca. 100 Baht (16-17 kr.) og der kan sjældent pruttes ret meget om prisen, måske en 10-15 baht.

Det er relativt nemt at praje en Taxa eller Tuk Tuk i Hua Hin midtby. På nærmest hvert et gadehjørne i byen holder de mere eller mindre autoriserede taxachauffører, der forsøger at gøre opmærksomme på netop deres vogn.

Husk at aftale prisen FØR du sætter dig ind i vognen. Således undgår du nemmere misforståelser om prisen, efter du er kørt til den ønskede destination.

Umiddelbart er det ikke nemt at finde en hyrevogn i byen der kører med taxameter tilsluttet og tændt, hvilket gør at du ofte kommer til at betale lidt mere for kørslen end det ellers ville være tilfældet. Derfor er det at prutte om prisen også helt normalt.

Priseksempel: En tur på 10 km fra udkanten af byen til Hua Hin city koster typisk 150-200 Baht (30-40 DKR)

Minibus
Ture til og fra byen, eksempelvis ifbm. transport til Bangkok, vil ofte tilbagelægges i Mini-vans/mindre turistbusser med airconditioning. Som med al anden betalt transpor, gør du klogt i at aftale en fast pris, inden du drager afsted, så du undgår konflikter og dyre
overraskelser.

Minibus inkl. chauffør er også populært at leje for turister på dagsrejse i Hua Hin. Særligt hvis man gerne vil rundt og se de forskellige
seværdigheder i Hua Hin eller prøve forskellige strande.

Motorcykel taxier.
En af de mest almindelige former for transport i og omkring Hua Hin er en motorcykel taxi.

På stort set et hvert gadehjørne i byen, finder du et virvar af parkerede motorcykler og tilsvarende antal af chauffører, der bærer de let genkendelige farvestrålende trafikveste.

Selve turen med motorcykeltaxa kan være en hårrejsende oplevelse, men det er faktisk ret effektivt og komfortabelt at blive blæst lidt igennem i den stegende varme.

En tur igennem byen koster typisk omkring 50 baht, uden styrthjelm, der dog ved længere rejser, ofte vil kunne skaffes mod ekstra betaling.

Husk hvis din chauffør kører som en galning, så tøv ikke med at bede ham om at sætte tempoet ned !

Cykel
Det er sjældent at se en thai på en cykel men cyklen kan nu være en glimrende måde at transportere sig rundt på i Hua Hin.

Cykler kan lejes flere forskellige steder i midtbyen og på mange hoteller og guesthouses. Hvis du lejer en cykel og parkerer den et eller andet sted, så husk at låse den da tyverier af cykler kan forekomme fra tid til anden.

En cykel kan lejes for ca. 150-200 Baht om dagen eller omkring 30-40 Baht pr. time.

- Husk du kan bruge vores forum for debat om Taxi og billeje i Hua Hin.
- eller "synes godt om" vores fanside på
Facebook

annoncering på huahin.dk
Get your business or hotel promoted - Scandinavia is watching !
HuaHin.dk is the premier source for danish and other scandinavian tourists seeking travel information about Hua Hin.
We have up to 12.000 unique visitors a month ! Do no miss your opportunity to reach them..

Please contact us for an informal dialogue about your options
[email protected]
Stacks Image 152839

Din annonce her på HuaHin.dk ?