HuaHin.dk

Alt hvad du kan opleve på din ferie i Hua Hin !
Skærmbillede 2019-01-26 kl. 16.03.12
Monsoon Valley Vineyard:
Smag dig frem til om thaierne kan lave god vin !
- God udflugtsmulighed for de vininteresserede..
Hvis du er vininteresseret så snyd ikke dig selv for en tur til en af Thailands største vingårde..
Monsoon Valley blev grundlagt tilbage i 2001 af den thailandske vin-entusiast Chalerm Yoovidhya.

Monsoon Valley blev grundlagt i 2001 af Chalerm Yoovidhya, en vinelskende iværksætter med en vision om at skabe en thailandsk vinkultur. Efter at have vendt tilbage fra sine studier i udlandet så Chalerm potentialet i voksende druer i hans elskede indfødte Thailand og satte ud for at vise verden at store vine kan fremstilles selv ved den 13. bredde på den nordlige halvkugle.

Hans første vingård var på Tab Kwang, i det smukke Khao Yai, en region kendt som den "traditionelle" drue-voksende region i Thailand. Omgivet af nationalparker og jungle var valget for dette område perfekt, da den frugtbare røde jord og de bekvemme klimaforhold skabte den bedste platform for at skabe overdådige og rige Shiraz. Efter den første succes i Tab Kwang udforskede han andre områder i Thailand, der ville give store vine.

En ny mulighed opstod i 2003, da Khun Chalerm blev inviteret til at plante druer på Huay Sai Royal Research-projektet, en prøvevindue i Petchburi, som på det tidspunkt ikke blev betragtet som en vinproducerende region i Thailand. Men til hans overraskelse var kvaliteten af ​​druerne meget god, så han begyndte at søge en grundareal, der var stor nok til at dyrke druer på et kommercielt niveau i Hua Hin-området.

Han fandt det ideelle sted i Baan Khork Chang, en uberørt dal 35 km væk fra solrige Hua Hin-stranden. Stedet blev bygget på en tidligere elefant corral, et sublimt sted hvor vilde asiatiske elefanter en gang var tamme. Her er vores flagskibs vingård, Monsoon Valley Vineyard, placeret i dag. Varietals som Colombard og Chenin Blanc, Sangiovese, Rondo og Shiraz viste sig at trives her. Tilføjet senere var Muscat, Dornfelder, Merlot, Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc sorter.

At være tæt på havet giver vores Hua Hin vinmarker en fordel, da aftener tendens til at være køligere med frisk brise, der kommer fra bakkerne, mens den sandede og loamy jord er beriget med skaller og fossiler, der giver mineral og friskhed til vinene. Det samlede areal plantet i Hua Hin er 700 RAI (110 hektar).

Det resterende land er hjemsted for mange indfødte planter og dyr, som Khun Chalerm er ivrig efter at værne om og fremme, da han mener, at balancen i naturen er nøglen til fremstilling af store og unikke vine.

I 2013 turede Khun Chalerm videre nordpå til Chiang Mai og plantede en lille vingård for at se, om klimaforholdene ville skabe yderligere karakteristiske vinstile. Dermed fortsatte han sin banebrydende ånd og var en af ​​de eneste, der tror på at dyrke druer på forskellige steder i Thailand, hvilket giver vinelskere et valg af vine udformet på forskellige områder, der afviger i karakter og stil.

Sammen med et stærkt vinavl og vinfremstillingshold fortsætter han med at udforske og fortsætte med at stræbe efter excellence og udforme thailandske vine af høj kvalitet.


Monsoon Valley terassen
Nyd den smukke udsigt og et koldt glas hvidvin på terassen..
Nyd en lækker frokost på terrassen og nyd ligeledes et glas vin..
Se her: Ture til Monsoon Valley kan bookes direkte på deres hjemmeside..
Monsoon Valley Hua Hin
Den skønne natur der omkranser vingården..
Gå en tur imellem vinrankerne eller tag turen på elefantryg..
Vingaard Hua Hin restaurant
Kodak-moment på terassen..
På terassen er der en utrolig flot udsigt over vinmarkerne..
Vinmark i Hua Hin
Vinmarkerne strækker sig i landskabet..
Se video !
Find vej til vingården
Vine til salg i butikken
Køb vin med hjem til Danmark eller til nydelse på hotelet..
Hvor ligger Monsoon Valley..
Monsoon Valley vingård ligger ca. 40 km vest for Hua Hin og det tager ca. 45 min. at køre dertil i bil. Spørg blot en af de mange taxichauffører i Hua Hin for transport.

NB ! et udemærket stop på turen kan være et besøg ved Wat Huay Mongkol (Big Black Buddha). Den ligger ca. 20 km derfra.
Vingård besøg Hua Hin