HuaHin.dk

Alt om rejser til Hua Hin !
Samui Thailand
Koh Samui skuffer ikke:
Lækre strande, god shopping og gang i gaden
Tag til Koh Samui hvis du vil opleve lidt mere end Hua Hin..
Koh Samui strand - Copyright Thomas Chemnitz
Lækre strande og turkisblåt vand er synonymt med Koh Samui.
Foto: Thomas Chemnitz
I december 2017 var vi på en tre dages tur til Koh Samui. Tidligere år havde vi besøgt den fantastisk ø Koh Tao, som ligger lidt nord for Koh Samui, og nu havde vi besluttet at ferien i Hua Hin igen skulle krydres med en lille tur syd på.
Da vi i sin tid besøgte Koh Tao, bookede vi bus- og færgeturen hos firmaet Lomphraya, hvilket vi dengang var ganske godt tilfredse med. Så derfor var det ret naturligt at vi også denne gang bookede turen ved samme firma. Der er masser at se på Koh Samui mht. seværdigheder og aktiviteter og vi bookede flere
ture med lokal guide igennem GetYourGuide..

Dagen før vi gerne ville afsted tog vi ind til Lomphrayas kontor der ligger på hovedvejen Petchkasem road, midt i Hua Hin city. Ud over at betale for selve turen valgte vi også at tage imod deres tilbud om at booke Koh Samui taxi på forkant således vi ville blive hentet af en chauffør ved ankomst på havnen i Koh Samui. Vi snakkede godt nok lidt frem og tilbage om det nu også kunne betale sig men da vi havde en mistanke om at taxipriserne på Koh Samui nok var en smule højere end i Hua Hin sammenholdt med det faktum at Koh Samui er en ret stor ø, så valgte vi altså at takke ja. For 150 THB (30 dkr.) pr. person kunne vi så blive kørt til et hvilket som helst hotel eller resort på øen og set i bakspejlet så kunne det sagtens betale sig..
Afgang nat eller dag ?
Turen fra Hua Hin til Koh Samui tager sammenlagt ca. enten 8 timer eller godt 12 timer, alt efter om man vælger at tage afsted om morgenen eller om aftenen. Det er nemlig sådan at bussen afgår fra Hua Hin city kl. 08.30 om morgenen eller 23.30 om aftenen. Da vi i sin tid tog til Koh Tao,valgte vi morgenbussen, hvilket dengang betød at vi næsten sad en hel dag i bussen og først kom til øen sidst på eftermiddagen. Derfor synes vi, at vi denne gang, ville prøve at tage bussen om aftenen, således vi måske kunne sove på en del af turen og den således måske ikke ville føles så lang. På den baggrund endte det altså også med at vi bookede turen til kl. 23.30.

Priser
Prisen for turen var pr. person 1400 THB (ca. 280 dkr) og inkluderede både turen med bus sydpå til havnen ved Chumphon og den videre tur ud til Koh Samui med Katamaranfærge. Det er værd at bemærke, at hvis man som os, vælger at tage “nat-turen” til Koh Samui, så tager den samlede tur ca. 4 timer længere end hvis man vælger morgenbussen. Den ekstra tid går med ventetid ved færgelejet i Chumphon og så er det vist sådan at man på morgenturen har lidt mindre sejltid da færgen vist nok går direkte til Koh Samui og ikke først skal gøre stop ved henholdsvis Koh Tao og Koh Phangan. Denne lille detalje er vi dog ikke helt sikre på, men faktum er i hvert fald, at rejsetiden (på papiret) er angivet som værende de fire timer længere..
Dag 1. - Afrejse fra Hua Hin
På aftenen for afrejse pakkede vi hver vores kabinekuffert med tøj osv. til turen, spiste på en gaderestaurant i nærheden af vores Hua Hin hotel og da klokken nærmede sig kl. 22.00 hyrede vi en tuktuk, som kørte os ind til Lomphrayas kontor hvorfra bussen skulle afgå. Vi skulle være der 1/2 time før afrejse..

Da vi steg på bussen, som var af dobbeltdækker typen, valgte vi at sætte os helt nede bagi på øverste dæk, hvilket godt kan anbefales til dem der gerne vil have lidt mere benplads. Sæderne bagerst i bussen kan godt nok ikke lægges helt så meget bagover som sæderne længere fremme, men til gengæld kan man næsten strække sine ben fuldt ud..

Turen mod syd gik ganske godt og de fleste i gruppen af rejsende lykkedes med at få nogle timers søvn. Således vi heller ikke var alt for trætte ved ankomst til færgelejet i Chumpon, hvor turen skulle gå videre med catamaranfærge først til Koh Tao og derefter videre til Koh Phangan og Koh Samui.
Færgelejet i Chumpon
Ventetid ved færgelejet i Chumpon. Foto: T. Chemnitz
Koh Tao glemmer vi aldrig..
Første ø-stop, på vej ud mod Koh Samui, var ved den lille ø Koh Ngan Yuan, som via en smal sandtange forbindes med hovedøen Koh Tao.
Da vi lå der ved den lille træbro og færgemandskabet læssede diverse fragtkasser af, kunne vi ikke undgå at tænke tilbage på den dejlige tur til Koh Tao vi havde for nogle år siden. Vi havde dengang vores livs bedste snorkleoplevelser og boede på det dejligt rolige
Big Fish Resort. Absolut dejlige minder fra den skønne bountyø..
Koh Ngan Yuan Koh Tao
Koh Nang Yuan, Koh Tao. Foto: T. Chemnitz
Hotel på Koh Samui
Vi havde på forhånd, i Hua Hin, brugt en del tid på at undersøge, hvor der var bedste at bo på Koh Samui, både hvad angik byer og hoteller, men særligt også ifht. hvor vi kunne finde de bedste strande. Efter flere timers søgen på nettet faldt valget på byen Chaweng der ligger på Koh Samuis østkyst. Nogle venner havde fortalt os, at de året forinden havde boet på østsiden af Koh Samui. Nærmere bestemt havde de boet midt imellem byerne Lamai og Chaweng på hotellet Beach Republic. Det havde været ret så lækkert og med deres ord et rigtigt “dasested” - “væk fra byerne”..
Booking.com
Vi havde også læst os frem til at det var på Koh Samuis østside at man ville finde de bedste strande og da vi som førstegangsbesøgende på øen også gerne ville have at der skulle “ske noget” i byen om aftenen mht. udbud af restauranter og shoppingmuligheder så faldt valget altså på byen Chaweng, som er den største by på Koh Samui. Vi bestilte værelser på Chaweng Garden Beach Resort, som vi på nettet kunne se lå lige ned til stranden. Det fortrød vi ikke..det er et rigtigt lækkert ferieresort, som ligger lige “midt i det hele”. Det er måske ikke det mest “stille” sted, hvis man er til det, men der er i nærheden masser af restauranter, barer og shoppingmuligheder og så skulle det vise sig at der også var en super lækker strand og ret så gode udflugtsmuligheder i området..
Chaweng Beach
Lækker strand og blåt hav i Chaweng. Foto: T. Chemnitz
Dag 2. - seværdigheder og oplevelser..
På andendagen stod vi op omkring 8-tiden. Da der var stillet både kildevand og pulverkaffe frem på værelset, kunne vi selv lave dagens første kop kaffe, som vi nød ude på værelsets skyggefulde altan. Efter kaffen kom vi i tøjet og i samlet flok begav familien sig ned mod resortets restaurant, som lå lige ved poolområdet tæt på stranden. Morgenbuffeten efterlod ikke noget at ønske, for der var stort set alt hvad man kunne tænke sig ifht. morgenmad. De fleste thaier foretrækker morgenmad bestående af varme retter såsom eks. rissuppe eller stegteris (khao-phad), så der var naturligvis op til flere traditionelle thairetter at vælge imellem. Ud over det, så var der også forskellige former for brød, smør og ost. Omelet, spejlæg og blødkogte æg kunne man også få, og i tillæg til det, naturligvis både bacon og baked beans. Af drikkelse kunne vi vælge imellem både kaffe, te, vand, mælk og diverse juicer, så der var altså noget at vælge imellem for både store og små i familien. Morgenmåltidet kunne så afsluttes med at spise forskellige former for udskåret frugt. Der var forskellige slags meloner, ananas, papaya og nogle andre flotte og velsmagende frugter, som vi ikke kendte navnene på..
Chaweng Garden Beach Resort
Morgenbuffet med udsigt til poolområde og hav. Foto: T. Chemnitz
Under morgenmaden drøftede vi hvad dagens program skulle indeholde, og da der var samlet stemning for at komme ud og opleve øen kombineret med lidt badning så besluttede vi os for at vi ville prøve at hyre en taxi/minibus og køre en tur syd på langs kysten. Et par af børnene ville gerne prøve at komme ud og snorkle, så vi tog en ekstra kop kaffe og lidt frugt fra morgenbuffeten og surfede lidt på nettet for at finde det bedste sted at snorkle på Koh Samui. Imens de voksne lagde planer for dagen, benyttede et par af børnene lejligheden til at tage dagens første svømmetur i hotellets pool.
Efter morgenmaden gik turen tilbage til værelset hvor vi fik pakket vores tasker og så var det ellers hurtigt ud og finde en taxi. At finde en taxi på Koh Samui er heldigvis meget nemt. Taxaer og TukTuk´er stort set overalt og således kunne vi også praje en minibus lige uden for hotellet, der i øvrigt ligger lige over for de amerikanske restauranter Hard Rock Cafe og Hooters.

Vi forhandlede lidt frem og tilbage med taxichaufføren i minibussen om prisen på at fragte vores 6 mands selskab 5-10 km sydpå til stranden Silver Beach, som vi havde læst os frem til skulle være en af de bedste strande at snorkle på på Koh Samui. Det viste sig dog hurtigt at taxichaufføren skulle få os overtalt til at hyre ham for en hel dag med lovning om at han kunne vise os de allerbedste seværdigheder og “hemmelige” strande i nærheden af Chaweng. Prisen for kørsel hele dagen blev aftalt til 2500 THB (ca. 500,- danske).
Stop 1. - Silver Beach, Crystal bay
Første stop på turen blev ved den dejlige strand Thongtakien også kaldet Silver Beach eller Crystal Bay. Desværre var bølgerne ret store denne dag, så vi kom ikke rigtigt i vandet og det blev kun til en kort gåtur op og ned ad stranden, inden vi kørte igen.
Som tidligere nævnt, så havde vi læst os frem til at Silver Beach skulle være et af de bedste steder at snorkle på Koh Samui. Selv om vi ikke kom i vandet så kunne vi nok godt konstatere at Koh Samui har rigtigt lækre strande, men for snorkling så bør man nok søge mod Koh Tao. Silver Beach så rigtig lækker ud og vi vil helt sikkert komme igen en anden dag når vejret er lidt bedre.
Generelt kan man sige at Koh Samuis strande er, super lækre fine sandstrande, men med sandbund i havet er der ikke særligt gunstige forhold for snorkling. Koralreve er heller ikke rigtigt til stede nær Koh Samuis kyst, dog kan der nemt bookes sejlture til koralrev..

Taxichaufføren forsikrede os at han kunne vise os en meget lækker strand som “den almindelige turist” normalt ikke fandt frem til og her ville der være mindre bølger og nemmere at bade.
Silver Beach - Crystal Bay
Snorkling muligheder på Silver Beach. Foto: T. Chemnitz
Stop 2. - Lamai View point, Hinta Hinyai
Hurtigt videre fra Silver Beach begav vi os nu mod en af Koh Samuis mest populære seværdigheder nemlig Hinta Hinyai. Solen var nu begyndt at kigge frem imellem skyerne og det blev varmere..

Hinta Hinyai er nogle klippeformationer, som ligger på sydspidsen af stranden Lamai Beach. Først og fremmest så er stedet kendt for de specielle klippeformationer der, med en lille smule fantasi, kunne ligne henholdsvis det mandlige- og kvindelige kønsorgan, men ud over det så er der en helt fantastisk udsigt på stedet, der også kaldes Lamai Viewpoint. Vær opmærksom på at man skal gå ud over klipperne med forsigtighed, da der kan være glat på visse steder, og langt ned hvis du falder..

Iflg. et gammel thailandsk sagn så er de to klipper, der er udformet som hhv. den mandlige penis og den kvindelige vagina, forsteninger af et thailandsk ægtepar der i tidernes morgen forliste med deres båd ud i havet for Koh Samui. Sagnet siger at da deres søn var kommet op i årene og stadig ikke var blevet gift, havde de arrangeret en rejse med det formål at få bortgift sønnen. Som nævnt forliste de og de druknede desværre, men “genopstod” altså som forsteninger på stranden..

Efter vi havde fået taget de obligatoriske fotos med klipperne i baggrunden (eller mellem benene:-) købte vi os en dejligt forfriskende kokosis i en af de små boder, der ligger lige ved indgangen til Lamai Viewpoint.
I øvrigt, så er Lamai Beach også et af det mest populære steder på Koh Samui og mange vælger at bo her fordi bylivet måske er lidt mindre hektisk end på Chaweng Beach og strandene stadig er super gode. Se her de populære
Lamai Beach hoteller.
Hin Ta Hinyai - Lamai Viewpoint
Hinta Hinyai på Lamai beach. Foto: T. Chemnitz
Stop 3. - The Jungle Club (taxichaufførens overraskelse)
Lækkert sted med loungemusik og den mest fantastiske udsigt over Chaweng Beach. Der var en smule overskyet da vi var der, men alligevel var der en helt fantastisk udsigt, og gad vide hvordan det ser ud her i solskin. Vi fik frokost på stedet mens vi nød den fantastiske udsigt og slappede af i sækkestolene og ventede på at en eller anden berømthed skulle komme forbi. Det gjorde der så ikke lige denne dag, men man kunne nemt få den fornemmelse af stedet - at det var her de kendte bookede sig ind for at komme lidt væk fra masseturismen og slappe af i et mere “privat” miljø.
Se fotos og priser her;
The Jungle Club på Chaweng Noi Beach.
The Jungle Club - Chaweng Noi
Afslappende stemning på The Jungle Club. Foto: T. Chemnitz
Stop 4. - Den mumificerede munk
Hvad er en Thailandstur uden et besøg i tempel ? Det mest populære/turistbesøgte tempel på øen er Wat Phra Yai. Det er her man kan se den 12 meter høje buddhastatue, men det var ikke lige det tempel vi skulle se..
Vi gjorde stop ved et af de andre smukt dekorerede templer nemlig Wat Khunaram, hvor man kan komme helt tæt på den mumificerede munk Dang Piyasilo der døde i en alder af 79 år, og efterfølgende blev placeret i en glasboks med korslagte ben og iført mørke solbriller. Munken krop blev aldrig rigtigt balsameret som man normalt ville gøre for at bevare et lig. Kroppen er efter sigende naturligt mumificeret af det varme klima og det siges at det kun har kunnet lade sig gøre pga. munkens særlige evner inden for meditation, der har været med til at sænke stofskifte og kroppens behov for ilt lige inden sin død. Særligt børnene i vores selskab synes det var rigtigt spændende at stå ansigt til ansigt med en mumie, men ud over munken så er Wat Khunaram også et ret typisk thailandsk tempel, som de lokale besøger for at bede og meditere..
Mummificeret munk
Wat Khunaram og den mummificerede munk. Foto: T. Chemnitz
Stop 5. - den hemmlige strand, Bang kao beach !
Ad snørklede småveje fandt vores taxichauffør frem til den strand som han havde sagt ville være helt fantastisk og hvor der ikke ville være ret mange andre turister. Med hans ord så var det lidt af en hemmelig perle som kun “de bedste taxichauffører” ville vise deres kunder. (jo jo, der blev lagt op til der skulle gives drikkepenge).
Stranden Bang kao var ganske lille og hold da op der var lækkert der. Hvis ikke det var fordi vi havde lagt et program for dagen så kunne vi sagtens have brugt en hel dag på stedet, men vi fik badet og købt lidt drikkelse i den lille strandbar på stedet.
Bang Kao Beach er bestemt ikke turistet så hvis du gerne vil have fred og ro, og få andre turister omkring dig, så er det et godt valg for en dagsudflugt..
Bang kao beach, koh Samui
Bountystemning på Bang kao beach. Foto: T. Chemnitz
Stop 6. - Na Mueang Waterfall - dagens højdepunkt !
Dagens absolutte højdepunkt var uden tvivl da vi gjorde holdt ved Na Mueang vandfaldet som er et at Koh Samuis flotteste vandfald og en helt fantastisk smuk oplevelse. Vi badede i det dejlige afkølede vand ved foden af det 80 m. høje vandfald, mens andre mere vovede turister, trods advarselsskilte, sprang ud fra klipperne omkring os.
Ved vandfaldet er der forskellige boder hvor der kan købes souvenier, mad og drikkelse. Der er også elefanttrekking på stedet og børnene synes som altid at det var spændende at komme tæt på de flotte dyr, men elefanterne ser ikke ud til at have særligt gode forhold, så den del af “forretningen” støttede vi på ingen måde.
Vi nøjedes med at bade ved vandfaldet og betragte den flotte natur.
Husk at medbringe kamera !
Namuang vandfald Koh Samui
Namuang Waterfall. Foto: T. Chemnitz
Inspireret af vores tur ? så gør som os og tag et kig på de lækre Lamai Beach hoteller eller måske her hvor vi boede: Chaweng Garden Beach Resort.
God tur !
Har du et godt rejsetip ?
Tip HuaHin.dk

E-mail [email protected] Facebook www.facebook.com/huahin.dk
Koh Samui

Din annonce her på HuaHin.dk ?