HuaHin.dk

Songkran det thailandske Nytår !
Nytår i Thailand - Songkran
Thailandsk Nytår Songkran !
Verdens største vandkamp hvert år 13. april Thailand..
Hvis du lider af “vand-allergi” så bør du helt sikkert holde dig indendørs..
Find billigt og lækkert hotel her !
Booking.com
Songkran er det Thailandske Nytår, og det fejrer thaierne med verdens største vandkamp !

Songkran “det thailandske nytår" fejres hvert år over hele Thailand i dagene 13.-15. april, og ofte tages der forskud på løjerne allerede nogle dage forinden..
Thaierne elsker simpelthen Songkran, og der er liv og glade dage, hvor end du vælger at holde ferie i Thailand. Så på med det store smil, hvis du er i Hua Hin i disse dage !

Songkran i Hua Hin city..
Gå ikke i byen hvis du er bange for at blive våd, for det er næsten umuligt ikke blive våd, hvis du nærmer dig Hua Hin city.
Pas også godt på dig og dine i trafikken, for det er desværre under Songkran, at der sker allerflest trafikdrab i Thailand..
Vandgevær og kaninører !
Turist bevæbnet til tænderne under songkran. Foto: 123RF.com
Ud over at næsten alle thaier er klar til en lille sjov vandkamp (eller i hvert fald pjaske lidt vand på dig) så går mange også rundt med små skåle med en hvid “creme” lignende substans. Dette er ligeledes en fast bestandel af Songkran..at man smører denne creme i hovedet på hinanden, så det næsten ligner man bærer en hvid maske.
Se det som en venlig gestus, hvis en thai gerne vil give dig denne “ansigts-behandling” der oprindeligt er taget fra munkenes ritualer og under Songkran overføres til gaden..
Hvor fejres Songkran i Hua Hin ?
Songkran fejres overalt i Hua Hin, men hvis du søger den vildeste sjov og ballade, så skal du tage ind til midtbyen og måske en tur forbi barerne omkring Soi Binthabaht !

Songkran og buddhismen..
Selv om Songkran, for udenforstående, godt kan opfattes som om det kun er én stor vandkamp og sjov og ballade, så er Songkran også en helt særlig højtid for de mange troende buddhister i Thailand. Mange thaier går nemlig også i tempel under Songkran, hvor de beder, giver mad og gaver til munkene og deltager i forskellige ritualer, der skal bringe lykke i det kommende år..
Bliv ikke sur !
Hvis ikke du kan tåle at blive våd så hold dig inden døre under Songkran, eller tag i hvert fald ikke ind til byen. Du kan IKKE undgå at blive våd og thaierne har meget svært ved at forstå det, hvis du bliver sur over en gang vand.
Lider du af “vand-allergi” og skulle du alligevel blive lidt våd, så tag det med et smil, for er der noget thaierne ikke forstår, så er det hvis du bliver sur eller vred..

Læs mere om Songkran fejringen her: http://en.wikipedia.org/wiki/Songkran_(Thailand)
Thaierne elsker en god fest og de elsker om noget Songkran !
Hvis du er så heldig at være i Thailand under det thailandske Nytår, så snyd ikke dig selv for den oplevelse det kan være når thaierne er aller gladest for det er de under Songkran.
Flere dages fest og farver kan blive din ferieoplevelse hvis du ikke er bange for at blive lidt våd og finde de “barnlige” sider frem !
Flere gode råd til en god Songkran !

Husk vandpistol eller vandgevær når du går ud.
Vandtæt cover/pose om din mobiltelefon og fotografiapparat.
Tag tøj på der kan tåle at blive vådt eller “snusket”
Pas på i trafikken…
“Held og Lykke” ansigtspulver (spørg i supermarkedet)
Husk Positiv og venlig attitude..
Lad vær med at blive sur hvis du bliver våd..thaierne forstår det ikke !
Bliv hjemme på hotellet hvis du lider af vandallergi :-)
Smil til Thaierne og Thailand smiler til dig !
Lufttemperaturer
April er den absolut varmeste måned på året i Thailand, og derfor er det måske også meget belejligt at Songkran ligger i netop denne måned.
På vores
side om vejret kan du se temperaturen i de forskellige måneder...
Eller del denne artikel med dine venner eller rejsekammerater:
Har du et godt rejsetip ? Tip HuaHin.dk
E-mail [email protected] l Facebook www.facebook.com/huahin.dk
Hua Hin - Songkran

Din annonce her på HuaHin.dk ?