Rejsetips Rejsetips og gode råd - HuaHin.dk

HuaHin.dk

Gode rejsetips til Hua Hin ferien:
Om myg, valuta, vaccinationer, rejseforsikringer og meget andet..
Undgå ærgelser under ferien i Thailand..
Rejsetips og gode råd
God forberedelse kan være nøglen til en ferie uden ærgelser..
Foto: Pixabay
Nedenstående nyttig info, gode råd og rejsetips videregives uden ansvar. Særligt hvad angår sundhedsmæssige spørgsmål anbefaler vi altid at du konsulterer din egen læge før turen går til Thailand.
Pas & Visum
Ja, du kommer ikke altså ikke uden om at medbringe dit pas når du rejser til Thailand. Du skal være opmærksom på at Thailand fra tid til ande nændrer deres regler for hvornår ens pas skal være gyldigt fra og til, hvilket eks. betyder at et pas der udløber 1 mdr. efter thailandsrejsen kan vise sig at være ugyldigt og give dig udfordringer når du står i Bangkok lufthavn. Gyldigheden af pas skal pr. 2018/2019 være mindst 6 mdr. ud over datoen for indrejse. Vi anbefaler altid at du tjekker den seneste information på Udenrigs Ministeriets hjemmeside vedr. indrejse i landet. Du kan tjekke denne info på UM.dk
Hvis der er særlige forhold der gør sig gældende eks. ifbm. arbejde/job i Thailand eller længerevarende ophold i landet, der med sikkerhed falder udenfor kategorien “charter-rejse”, så kan det også være tilrådeligt at kontakte den thailandske ambassade på thaiembassy.dk
Ophold under 30 dages varighed er visumfri og der skal ikke gøres noget andet end at overholde pas-reglerne. Ved ophold ud over de 30 dage, så skal der søges visum.

Skrevet: 20.08.2018
Vi tilstræber altid at oplysningerne på HuaHin.dk er så korrekte og opdaterede som muligt ,men kan ikke holdes ansvarlig for indholdet af oplysningerne. Vi anbefaler altid vores brugere at benytte flere kildetjek inden rejser til Thailand.

Tidsforskel
I forhold til Danmark så er er Thailand +6 timer foran. (+5 timer i sommertid)
Dvs. når det er aften i Danmark så er det nat i Thailand, når det er nat i Danmark så er det morgen i Thailand og når det er dag i Thailand så er det aften i Danmark osv.

Sprog
Sproget i Thailand er naturligvis thailandsk, men en større del af den thailandske befolkning enten kommer fra Kina eller er af kinesisk afstamning hvorfor der også er en større del af den thailandske befolkning der i en vis udstrækning forstår og eller taler kinesisk.
I turistindustrien har de fleste tillært sig det engelske sprog så de kan gøre sig forståelige, men de fleste vil nok mene at det er noget “gebrokkent” der tales hos de fleste. Mht. det sproglige så er langt de fleste thaier meget tolerante og tålmodige i enten at forstå- eller blive forstået..
Læs evt. mere om det thailandske sprog på vores side dedikret dette emne.


Myg, Mosquitos og malaria
Med mindre du skal på decideret jungletrekking i Thailand, så er der normalt ingen grund til bekymring ifht. malaria og det anses som værende forbundet med meget lav eller ingen risiko for smitte i de store thailandske turistbyer.

Hvor der er vand er der normalt også myg og således også i Hua Hin. Mange thaier ynder at stille store vandkrukker med åkander og andre blomster foran deres boliger og forretninger. Nogen gange er der små akvariefisk i disse krukker og når der er det så spiser fiskene ofte de myggelarver der måtte komme i vandet. Når det ikke er tilfældet, ja så er disse vandkrukker et fantastisk ynglested for myg..men også på hotellerne omkring poolområdet vil der særligt om aftenen være god sandsynlighed for myg.

De fleste der har prøvet det vil nok mene at det er irriterende at ligge og klø sig dagen lang på stranden, så beskyt dig med myggebalsam eller myggespray, særligt når du går ud om aftenen. Der findes udemærket myggebeskyttelse til en billig penge i stort set alle 7/eleven butikker eller supermarkeder i Hua Hin.

Smitsom leverbetændelse
Findes i både typen Hepatitis A og B. Hvis du er uheldig så kan du blive smittet med leverbetændelse i Thailand.
Hvis ikke du er vaccineret så bør du blive det inden afrejse. Vaccinationen siges at holde 25-40 år.

Stivkrampe
De fleste danskere bør være bør være vaccineret mod stivkrampe via børnevaccinationsprogrammet som har kørt i Danmark siden 1950´erne. Vaccinationen holder ca. 10 år, så hvis det er 10 år siden du fik den sidst så bør du snakke med din læge et par måneder, inden du rejser til Thailand, så du er sikker på den virker når du er dernede.

Mere information om vaccinationer:
Statens Seruminstitut på SSI.dk
Obs! Man skal vaccineres 3 uger inden afrejse.

De bedste hoteller
Du vil uden tvivl få lige så mange svar som der er hoteller i Hua Hin, og det er mange ! I Hua Hin finder du alle slags hoteller for byen har det hele både hvad angår de store internationale hotelkæder og de helt små privat ejede guesthouses hvor en overnatning i dobbeltværelse fåes for ikke meget over 100 kr. pr. døgn. Se evt. på vores hotelside for at finde gode råd til valg af godt og/eller billigt hotel i Hua Hin.

Regler, normer og love
Fantastiske Thailand er på mange måder et noget anderledes land end skønne Danmark og dette er bestemt også gældende hvad angår hvad man “hør og bør” på ferien i Hua Hin.
Generelt så er thailanderne et utroligt venligt og hjælpsomt folkefærd, der i vid udstrækning har tilvænnet sig en udstrakt fleksibilitet ifht. vesterlændinges til tider manglende forståelse for landets normer og skikke. Hua Hin er i mange henseender en rigtigt “fredelig” by ifht. andre store ferieresorts i Thailand som eks. Phuket, Pattaya eller Bangkok, men når det så er sagt, så er der visse essentielle ting man dog
bør være opmærksom på, når man bevæger sig i det offentlige rum. Vi vil her prøve at opremse nogen af de vigtigste, i hvert fald set med vores øjne:

Den thailandske kongefamilie: Udvis respekt både i tale og overfor billeder af denne. I værste fald kan det koste fængselsstraf hvis der udvises majestætsfornærmelse.

Besøg i templer: Se hvad thaierne gør og tag altid skoene af..

Sarkasme og ironi: Pas på hvordan den bruges for thaierne forstår dig ikke nødvendigvis.

Smil og vær glad: I Thailand viser man meget sjældent vrede overfor fremmede, og de kan gå helt i “baglås” hvis de mødes af dette..så stay cool, slap af også selvom der mangler håndklæder på hotelværelset ;-)

Lejer du bil, motorcykel, jetski mv.: Hav 100% styr på din rejseforsikring, så du ved hvordan du er stillet, hvis uheldet er ude og du enten skader dig selv eller det maskineri du har lejet ! Tjek altid maskineriet for skader mv. inden kørsel..

Nøgenhed er No-Go ikke GoGo: Uagtet hvad man med rette kunne forestille sig om thaiernes umiddelbare tolerance ifht. nøgenhed, sexindustrien, GoGo barer mv. så er “bare bryster” og nøgenhed udenfor red-light områderne, et absolut No-Go overalt i Thailand = altid badetøj på stranden og ved poolen !

Sikkerhed
Som ovenfor nævnt så er Hua Hin ifht. mange andre turistbyer i Thailand et utroligt roligt sted og hvad vi ved af så optages der ikke mange politirapporter hen over året hvor udenlandske turister er involveret. I hvert fald slet ikke i det omfang man ser i andre større feriebyer. Hua Hin er “kongens by” og det lægger i mange henseender en vis dæmper på løjerne. Når det så er sagt så findes der banditter, tyve og svindlere overalt, så selvfølgelig skal man også i Hua Hin udvise den fornødne overvågenhed hvad dette angår, men en sen aften i byen og hjem i taxi eller tuk-tuk, skal man overhovedet ikke være nervøs for. For at sætte det i relief, så er en aften i Hua Hins natteliv altså flere gange sikker end en tilsvarende aften i København, Aalborg eller Århus..

Hvis du på noget tidpunkt måtte få brug for hjælp kan nedenstående telefonnumre være nyttige at have indkodet i din telefon:

Politi Nødkald: 191
Hua Hin Turist Politi: 032 515 995 / 1155
Hua Hin Politistation: 032 511 027 / 032 533 440
Brandvæsen Nødkald: 199
Hua Hin Hospital: 032 511 743
Turist informationscenter: 032 511 047 / 032 532 433

Obs ! hvis du har dit danske simkort i telefonen skal den thailandske landekode +66 indtastes før telefonnummeret. Køber du simkort i Thailand kan dette udelades.

Højtider
Vær opmærksom på at thaierne har nogle meget vigtige traditioner særligt omkring de buddhistiske helligdage som kan være utroligt spændende at deltage i som turist men som også i nogle tilfælde kan lægge visse restriktioner på eks. hvornår der sælges alkohol i butikker og restaurationer og hvornår forskellige butikker og offentlige institutioner har åbent.
Særligt de største buddhistiske helligdage såsom Macha Bucha og Wisaka Bucha er forbundet med særlige ritualer ligesom alt hvad angår kongefamiliens fødselsdage mv. også er tilknyttet særlige krav til hvad der kan lade sig gøre og ikke kan lade sig gøre..
Læs meget mere om de thailandske helligdage og højtider på vores side om dette emne. Her kan nemlig nemt gemme sig ferieoplevelser af de helt store !

Hæveautomater, Valuta og Kreditkort
Den thailandske valuta er baht (THB) og vi kan her ikke give råd til hvad der er bedst ifht. at veksle hjemmefra eller vente til man ankommer til Thailand, da der er meget skiftende betingelser for veksling hen over året og dermed også en del variation i hvad der bedst kan betale sig. Vores egen opfattelse er at det kan være god med et mindre beløb (måske 1000-2000 kr. i THB) med hjemmefra så man har til de første indkøb, taxi-regninger mv. Der er opsat ATM vekselautomater overalt i byen, så det er relativt nemt at hæve valuta hvis du har et af de gængse internationale kreditkort såsom Visa, Eurocard, MasterCard, American Express etc. I de større shoppingcentre er der nogen steder små veksel kontorer og butikker hvor du måske kan få en lidt bedre kurs end i automaterne, men vi anbefaler dig lige at se på hvor mange anstrengelse det er værd at gå fra det ene til det andet ifht. det relativt lille beløb du måske kan spare..

Taxi og Transport
Vi har oprettet en hel side om dette emne som du kan finde andet steds på HuaHin.dk. Her finder du en masse nyttig info om det at komme til og fra Hua Hin, lufthavnen osv.
Vær obs på, at det normalt ikke er særligt nemt at finde en taxi der tager imod kreditkort i Hua Hin, lige som du i det tilfælde altid skal huske at aftale prisen på turen på forhånd.

El
Der er 220V i de thailandske stikkontakter og for det meste kan du også tilslutte dit elektroniske udstyr såsom mobillader direkte i stikkontakten. Vær dog opmærksom på at stikkontakterne i Thailand er anderledes udformet end de danske, hvorfor det nogen gange godt kan være lidt svært at få stikket på din lader presset ind i kontakten. En rejselader/adapter kan nogen gange godt være en fordel eller gøre det hele lidt nemmere..
Et godt tip er at tage en fler-stikdåse med hjemmefra hvis i rejser og bor flere sammen, da det ikke altid er sådan at hotelværelserne er udrustet med en overflod af stikkontakter.Thailand vekselkurser og ATM
Valuta og vekselkurser
Du kan få mange gode råd om hvor du får den bedste vekselkurs hvis du kigger på vores facebookside hvor emnet kommer op og vende fra tid til anden. Vi har her samlet nogle af dem;

1.
- Vi plejer at veksle lidt penge hjemme fra. Så har vi nogle dkr. med derned, og skulle det gå helt galt bruger vi en ATM maskine, men det koster. Du betaler ca. 200 THB til den Thailandske Bank, og ca. 35 Dkr. til din egen bank, dette beløb er forskelligt fra bank til bank. Du kan alt efter kort type hæve THB for det der modsvarer 2.000 - 3.000 dkr. Du kan med fordel få et kort fra Norwegian bank, der er der ingen gebyr på. Mange steder tager de kreditkort, så du kan betale mad og tøj med kort. Husk altid at betale i THB også selvom de foreslår du kan betale i Danske kroner. Hvis du betaler i dkr. er det forretningen der bestemmer kursen..

2.
- Vi er hernede nu og fik anbefalet af en bosiddende dansker i Thailand at veksle i indkøbscenteret Market Village - trappen ned til underetagen, så løber man lige ind i veksleboden. Vi har vekslet der og man får bedre kurs end i DK. Vi vekslede lidt hjemmefra, der fik vi for lidt for pengene.

3.
- Helt ned i underste etage i lufthavnen i Bangkok der er nogle få veksle boder hvor kursen er bedre end her hjemme..

4.
- ATM automaterne. Dem bruger vi altid i Hua Hin. God tur !
Rejseforsikring til Thailand

Din annonce her på HuaHin.dk ?