HuaHin.dk

Alt om rejser til Hua Hin ! Seværdigheder - Udflugter - Strande - Hoteller - Restauranter - Shopping - Natteliv - Fotos & Videoer !
Chakri-dag en vigtig fejring:
200 års kongehistorie mindes hvert år i april..
- Oplev thaierne fejre og mindes Chakri dynastiet..
Chakri Day - Kong Rama I
Chakri Day fejres hvert år d. 6 april i Thailand, og markerer Chakri-dynastiets grundlæggelse, som skete for mere end 200 år siden. På den tid blev Kong Rama I konge og påbegyndte samtidigt grundlæggelsen af den “nye” hovedstad i Thailand..Bangkok.

Grundlæggelsen af Chakri-dynastiet skete da den unge adels- og militærmand, Thong Duang, efter krigen med burmeserne, blev udnævnt til konge af Siam. Efter indsættelsen regerede han som Rama I fra netop d. 6 april 1782 og indtil 1809.
Da Rama I, som også var en erfaren militærmand, vidste at den daværende hovedstad Thonburi var sårbar overfor burmesiske angreb fra vest, befalede han at der skulle etableres en ny hovedstad. En hovedstad som skulle ligge på den østlige side af floden Chaophraya.
Således skete det at byen Krung Thep (Bangkok) blev født.

Kong Rama 1 overlevede igennem sin regeringsperiode adskillige krige og attentatforsøg og regerede helt frem til sin død i 1809.

Se også: De 7 gigantiske bronzestatuer af thailandske konger i udkanten af Hua Hin..

Chakri Dag er således idag en mindedag til ære for Kong Rama 1..bygherren af Bangkok, administratoren, militærlederen og ikke mindst, grundlæggeren af Chakri dynastiet.

Da den største del af den thailandske befolkning er meget patriotiske og kongetro, bruges Chakri Day også som en dag, hvor man helt generelt ærer og mindes de forskellige konger som hver især har haft deres indflydelse på det Thailand, som vi kender idag.
Er du i Hua Hin på Chakri-dag ?
Hvis du er i Hua Hin eller andre steder i Thailand på Chakri Day, så vil du formentlig kunne se thaierne hænge blomster på malerier af specielt Kong Rama I, men også på andre kongemalerier og statuer.
I Bangkok, deltager den kongelige familie som oftest i fejringen af Chakri-dag på tempelområdet ved “smaragd-buddhaen”, eller emerald-buddha som den også kaldes på thai-engelsk..

Se også: Det thailandske nytår Songkran (verdens største vandkamp) fejres hvert år i April !

Den nuværende thailandske konge, Kong Maha Vajiralongkorn, har kun siddet på tronen siden 2017. Han efterfulgte sin far, Kong Bhumibol Adulyadej, som regerede Thailand fra året 1946-2016. Kong Maha Vajiralongkorn er den tiende konge i det thailandske Chakri-dynasti…

Længe leve kongen !
Chakri Dynastiets konger

Hvis du er så heldig at være i Thailand på Chakri dag, vil du bla. kunne opleve:

1. Thaierne der med blomster dekorerer malerier og statuer af Kong Rama I..

2. At offentlige kontorer, nogle skoler og banker vil være lukket..

3. At hvis Chakri Day falder på en lørdag eller søndag, så vil mandagen i den følgende uge være en fridag.

4. At der nogle steder vil være forbud mod servering af alkohol..
Video om Chakri-dynastiet
Eller del denne artikel med dine venner eller rejsekammerater:
Hua Hin - Chakri Day

Din annonce her på HuaHin.dk ?