Hua Hin - Chulalongkorn Day Kong Chulalongkorn dag - HuaHin.dk
King Chulalonkorn Day
King Chulalongkorn day Thailand
Kong Chulalongkorn
Hvert år d. 23 Oktober er det national helligdag i Thailand grundet fejringen af “Kong Chulalongkorn Dag”, også kendt i Thailand som “Wan Piyamaharaj Day”.
Kong Chulalongkorn var den femte monark i Kongedømmet Siam under Chakridynastiet, Kong Rama V. Han er søn af Kong Mongkut og er bedstefar til den nuværende monark, Hans Majestæt kong Bhumibol Adulyadej.

Kong Rama V har en særlig plads i thaiernes hjerter da han har stod bag en lang række store reformer af det thailandske samfund bla. indenfor slavefrigørelse, uddannelsessystemet og militæret. Han regnes for en af de største konger i Thailand, ikke alene grundet de mange betydningsfulde reformer han fik gennemført, men også fordi han gjorde et kæmpe stykke arbejde for at holde Thailand fri for de europæiske landes kolonialisering under hans regeringsperiode i årene 1868-1910.

Som det forventes af alle thailandske drenge og mænd for en periode i deres liv at hellige sig livet som munk, skete det også for Kong Chulalongkorn. Han var således munk i godt en måneds tid fra septemer til oktober i året 1873.

Kong Chulalongkorn var i øvrigt den første thailandske monark som besøgte europa. Det skete første gang i 1897 hvor han besøgte Storbritanien og igen i 1907. Formålet med besøgene var til dels at knytte tættere diplomatiske bånd mellem Thailand og Europa, samt at stoppe den europæiske kolonisering af Indokina.

Chulalongkorn fejring
Sådan fejres Chulalongkorn day i Thailand..

Mange thaier viser deres respekt til den store monark ved at lægge blomsterkranse ved rytterstatuen som står på Royal Plaza i Dusit distriktet. Denne del af hovedstaden Bangkok blev i vid udstrækning bygget under Kong Chulalongkorns regeringsperiode. Mange af bygningerne i området bærer præg af det arkitektoniske mix af thai/europæisk byggestil som er meget karakteristisk for denne periode af landets historie..

Det er dog ikke kun i Bangkok at man æres kongen ved at lægge blomsterkranse ved statuen på Royal Plaza. Dette sker nemlig overalt i Thailand hvor der er statuer eller monumenter med Kong Rama V..

Vær opmærksom på at de fleste offentlige institutioner og regeringskontorer holder lukket på Chulalongkorn day.

Din annonce her på HuaHin.dk ?