HuaHin.dk

Alt om helligdage og fejringer i Hua Hin !
Helligdage i Thailand
Begivenheder & Helligdage
Begivenheder, helligdage og fejringer du kan opleve på ferien i Hua Hin..
Hvis du har været i Thailand mere end én gang, så ved du garanteret, at hvis der er noget som thaierne elsker, så er det at samles med familie, venner og måske også feriebekendskaber for at hygge og feste !

At deltage i de forskellige fejringer (religiøse eller ej) kan være en helt unik mulighed for at lære landets kultur og befolkning bedre at kende..så hvorfor ikke springe ud i det og få en ekstra ferieoplevelse med hjem til Danmark :-)

Set hen over året så er der for thaierne rigtigt mange anledninger til at feste og fejre. Ud over at fejre de traditionelle buddhistiske helligdage så tager thaierne også gerne del i de mere vestlige mærkedage og således vil thaierne gerne fejre både jul, nytår og Valentines Day sammen med de mange turister, som besøger landet hvert eneste år..

På denne side har vi lavet en oversigt over de events og fejringer du som turist i Thailand kan være heldig at deltage i under din ferie. Da en del af de religiøse buddhistiske fejringer datomæssigt ikke følger den “normale” kalender, som vi kender den i Danmark, skal du være opmærksom på, at den enkelte fejring eller festival godt kan ligge på forskellige datoer, alt efter hvilket år du er i Thailand. Som regel kan du dog være sikker på at den enkelte begivenhed vil ligge inden for de samme 14 dage til tre uger uanset hvilket år du besøger Thailand…
Kalender
Vær opmærksom på at nedenstående kalenderdatoer kun er vejledende, da en del af de enkelte fejringer og helligdage, grundet den buddhististe måne-kalender, ikke ligger på præcis samme dato hvert eneste år..
1. Januar Nytår
10. Januar Børnenes Nationaldag
16. Januar Lærernes Nationaldag
14. Februar Valentinesdag
Februar Kinesisk Nytår
Feb./Marts Macha Bucha
20. Marts Jævndøgn
2. April Royal fødselsdag
1. April Chakri dag
April Songkran (Thailandsk nytår)
1. Maj
Arbejdernes dag
5. Maj Kongelig kroningsdag
13. Maj
National Landbrugsdag
1. Juni Visakha Bucha
21. Juni Solhverv
30. Juli Asalha Bucha
31. Juli Buddhist Lentday
12. August Dronningens fødselsdag
23. Oktober Kong Chulalongkorn dag
25. November Loy Krathong
5. December Fars dag
10. December Constitution day
24. December Jul i Thailand
31. December Nytår
1. Januar
Nytår (national fridag)
Thaierne elsker at feste og fejrer hvert år hele tre Nytår. Det første er det vi også fejre i vesten nemlig kalenderårets start, det andet er det kinesiske nytår som typisk ligger i slutningen af januar eller starten af februar og det sidste nytår er det thailandske nytår Songkran som typiske ligger i april.
10. Januar
Børnenes National Dag (national fridag)
Dagen hvor de thailandske forældre tager deres børn med ud i byen og forkæler dem til skyerne..
16. Januar
Lærernes National Dag
Wan Kruu er dagen hvor lærerene i Thailand ærer og mindes deres tidligere lærere og mentorer. Skolerne i Thailand holder lukket på Teachers Day, hvilket vil sige at børnene ikke går i skole men de thailandske skolelærere afholder forskellige mindeceremonier og teambuilding-aktiviteter.
14. Februar
Valentines Dag
Falder på samme dag som i resten af verden og thaierne går all-in..
Hvis du er i Thailand på denne dag og er sammen med dit livs udkårne så hold øje med billboards og gratis-aviser hvis du vil finde et godt sted at spise, få en drink eller lignende..
Februar
Kinesisk Nytår
Som i de fleste andre byer i Thailand er der også en stor del af befolkningen i Hua Hin som er af kinesisk afstamning. Derfor skal det kinesiske nytår selvfølgelig også fejres i Hua Hin. Et meget synligt tegn på fejringen af det kinesiske nytår er bla. de mange røde papirslanterner, som hænges op over vejene i city af Hua Hin. Det eksakte tidspunkt for fejringen af det kinesiske nytår afhænger af den asiatiske “månekalender” men i 2016 begynder nytåret d. 8 februar og i 2017 d. 28 januar.
> Læs mere om det kinesiske nytår
her.
Februar/Marts
Makha Bucha (national helligdag)
Den måske vigtigste buddhistiske helligdag. En kæmpe ferieoplevelse hvis du er i Hua Hin på dette tidspunkt !
> Læs mere om Makha Bucha Day
her
20. marts
Jævndøgn
Prinsesse Sirindhorn
2. april - Royal fødselsdag (national helligdag)

Hendes kongelige højhed Prinsesse Maha Chakri Sirindhorns fødselsdag. Født 1955. Sirindhorn er umådeligt populær og har næsten helgen-lignende status i den thailandske befolkning. Der er også en stor del af den thailandske befolkning som håbede på at det blev Sirindhorn der kom til at arve tronen efter sin far på trods af at hun har en ældre bror som er den egentlige tronarving og som også er den nuværende konge.
6. april - Chakri Day (national helligdag)
Chakri Day er dagen hvor det thailandske folk viser deres respekt og teknemmelighed til kongehuset og særligt de seneste monarker fra Chakri dynastiet.

> Læs mere om Chakri Day
her
April - Songkran - Thailandsk Nytår (national helligdag)
Så er vi kommet til dagen som alle thaier glæder sig aller mest til, nemlig det thailandsk nytår Sonkran. Verdens største vandkamp ! Er du i Hua Hin mens det er Songkran så kan du godt glæde dig til nogle sjove dage, med mindre du altså har vandskræk..

> Læs mere om Songkran
her
1. Juni
Helligdag
30. Juli
Helligdag
23. Oktober
Helligdag
25. November - Loy Krathong
Hvis du er i Hua Hin inden juleræset for alvor sætter ind i Danmark så kan du være så heldig at deltage i den lokale fejring af Loy Khratong. Lanternerne stiger til vejrs og de små pyntede blomsterbåde sættes fri i søen…smukkere syn findes næppe !

Læs mere her >
Loy Khratong - lysfest
5. December - Fars Dag / Kongens fødselsdag (national helligdag)
Thaierne elsker/elskede den nu afdøde tidligere monark Kong Bhumibol Adulyadej som sad på tronen i hele 7 årtier og som tilbragte det meste af sit liv på sommerpaladset i Hua Hin. Netop derfor valfartede mange thaier hvert år til Hua Hin på kongensfødslesdag som samtidigt er “fars dag” i Thailand.
10. December - Constitution Day (national helligdag)
Dagen hvor thaierne fejrer demokratiet og landets overgang fra det absolutte- til det konstitutionelle monarki.

Læs mere her >
Constitution Day

24. December - Jul i Thailand (national helligdag)
Thaierne fejrer som sådan ikke jul, i hvert fald ikke som vi kender det i Danmark. Alligevel vil du i slutningen af december altid se juleudsmykning overalt i Thailand.
På trods af at de fleste thaier bekender sig til den buddhistiske tro ja er de som altid åbne over for andres traditioner..
31. December
Helligdag
Nytår i Thailand (den vestlige fejring)
Er der noget vi har glemt ? så kontakt os gerne og fortæl os det..
Hua Hin - Helligdage og Fejringer

Din annonce her på HuaHin.dk ?