Hua Hin - Makha Bucha Makha Bucha Dag - HuaHin.dk

HuaHin.dk

Thailandsk helligdag

Makha Bucha

Macha Bucha day, som er en af de vigtigste buddhistiske helligdage på året i Thailand, falder hvert år på fuldmånedagen i månekalenderens tredje måned. Således markeres Macha Bucha altså ikke på præcis den samme dato hvert år.

LÆS OGSÅ: SEVÆRDIGHEDER i Hua Hin for mere inspiration til din ferie !

Macha Bucha markerer dét tidspunkt i historien hvor den unge Buddha, samlede sine mere en 1200 følgere og holdt sin aller første “prædiken”.

Dagen faldt iflg. sagnet desuden præcis 9 måneder efter Buddha modtog sin første åbenbaring.

Makha Bucha fejres:
2022 16. Februar
2023 06. Marts
2024 24. Februar
2025 13. Februar
Macha Bucha fejringen
En absolut magisk ferieoplevelse..

Hvis du er så heldig at være i Thailand når Macha Bucha fejres, så læg mærke til:

1. De rituelle handlinger som udføres af munke og den thailandske befolkning. De fleste thaier står tidligt op om morgenen for at give almisser i form af mad og gaver til munkene der går morgentur rundt om i Hua Hin..

2. Thaierne gør på dagen “gode gerninger” eks. i form at symbolske ritualer hvor fugle sættes fri fra bur..

4. Om aftenen samles befolkning, munke og turister :-) i “optog” omkring templerne, hvor der tændes starinlys, som man holder i hånden mens man går tre gange rundt om templet.

I nogle tilfælde bærer munkene også blomster og en særlig “hellig snor” imellem sig.
Artiklen fortsætter under annoncen..
5. Regeringen, eller for nuværende militæret, har udnævnt Macha Bucha som national helligdag, hvilket betyder at der i nogen udstrækning er alkohol-forbud på barer, restauranter og i supermarkeder..

Thailandsk tempel etikette

En god regel at følge er altid at klæde sig “konservativt” når man er på tempelbesøg i Thailand. Dvs. ingen shorts og bikinilignende toppe til kvinder og for mænds vedkommende helst pæne klassiske shorts eller at foretrække lange bukser og ingen tank-tops.

Sko og sandaler tages af inden man træder ind i selve templet.

Det er for munke ikke tilladt at være i fysisk kontakt med kvinder, hvilket eks. betyder at hvis man som kvinde gerne vil give noget til en munk, eks. en gave, penge eller lignende, så skal man lægge dette på jorden foran munken og ikke overrække det med hånden.

Alle templer i Hua Hin er normalt åbne for offentligheden og uanset religiøst tilhørsforhold vil man være velkommen..også på Macha Bucha Day.
Mere om Macha Bucha Day

Din annonce her på HuaHin.dk ?